Qulaarpaa Grønlands medier til debat

Uklare regler og slingrekurs præger mediepolitikken. Derfor sætter Qulaarpaa nu fokus på fremtidens medier i Grønland.

Grønland har ikke nogen klar mediepolitik. Avisernes tilskud skæres gang på gang, senest blev Sermitsiaq.AG frataget det tiltrængte avistilskud udenom de relevante udvalg.

KNR bryder reglerne i forhold til bannerreklamer på hjemmesiden og lokalsending af radio. KNRs ledelse kritiserer til gengæld, at reglerne er meget uklare og utidssvarende.

Og så er der sagen om public servicekontrakten. Et emne der kan få politikerne op ad stolen. Altså lige bortset fra de politikere som har ansvaret for at udarbejde public servicekontrakten. Det gælder både hos denne regering. Den forrige og såmænd også den der lå før den.

 

Stærke medier

I 2010 blev et stort arbejde sat i værk med at udarbejde en medieredegørelse. Under navnet Stærke Medier præsenterede redegørelsen en række indstillinger, som skulle sikre en stærk mediepolitik.  

Anbefalingen lød blandt andet, at KNR skulle frigøres fra Selvstyret og tildeles flere midler.

En mediestøtteordning med de nordiske ordninger som forbillede skulle etableres. Udformet som en uafhængigfond skulle den sikre stabilitet i avisernes økonomi, samtidigt med at medierne bliver uafhængige af politikernes luner.

Ingen af tingene er sket.

 

Udenlandsk konkurrence

Der er mange holdninger til medier, men også mange udfordringer, når de pengestærke udenlandske underholdningsmastodonter konkurrerer om reklamekronerne og folkets opmærksomhed.

Men hvad vil vi egentligt med vores medier her til lands? Det sætter Qulaarpaa fokus på i denne uge, når emnet er Grønlands medier.

 

Se også Qulaarpaa's sektion knr.gl/qulaarpaa

 


 

Sider