Medlemmerne af Inatsisartut kunne onsdag formiddag stille spørgsmål til formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen ved Inatsisartuts spørgetime.Foto: Nils Baum, Bureau for Inatsisartut

Spørgetime: Gør noget for lokal arbejdskraft

Lokal arbejdskraft overfor tilkaldt arbejdskraft var det dominerende tema ved spørgetimen i Inatsisartut onsdag formiddag.

Medlemmerne af Inatsisartut kunne i en time stille spørgsmål til Naalakkersuisutformanden Kim Kielsen.

Det blev til ti spørgsmål til formanden og blandt dem var der et tema, der gik igen i næsten halvdelen af spørgsmålene:

Hvad vil Kim Kielsen og Naalakkersuisut gøre ved, at man ofte vælger tilkaldt over lokal arbejdskraft og hvad vil formanden gøre ved, at lokale og tilkaldte ikke får samme løn.

Det var medlemmer af Inuit Ataqatigiit, Partii Naleraq og Siumut, der stillede spørgsmålene, blandt andet Laura Táunâjik fra Siumut, der pegede på at lokale fravælges på grund af manglende erfaring, men hvordan skal de få erfaring, hvis de ikke får et arbejde, sagde Laura Táunâjik.

Til de mange spørgsmål om arbejdskraften svarede Kim Kielsen, at han er enig i at der skal være lige løn for de samme kvalifikationer. Desuden skal Naalakkersuisut undersøge, hvordan det står til og så mødes med fagforeningerne for at diskutere mulighederne, sagde formanden fra talerstolen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt