Foto: Peter Vest

Fungerende formand talte usandt om landstræner-fyring

KNR kan via indsigt i ansættelseskontrakten mellem Tekle Ghebrelul og GBU fortælle, at den fungerende formand talte usandt efter fyringen af landstræneren.

Ifølge den fungerende GBU-formand Gert Fleischer fyrede et flertal i forbundets bestyrelse Tekle Ghebrelul fordi, han blandt andet havde udtalt sig til pressen uden at have fået lov. Det skulle være et brud på hans kontrakt som landstræner, fortalte Gert Fleischer.

- Landtræneren skal være opmærksom på, at han er bundet til en kontrakt. I sager med indblanding af GBU, skal landstræren først infomere bestyrelsen, før han tager en kontakt til pressen. Selv os, der er medlemmer af bestyrelsen, må ikke gå ud i pressen og fortælle om episoder, før vi har informeret det til bestyrelsen, sagde Gert Fleischer i forbindelse med fyringen til avisen Sermitisaq.

KNR er i besiddelse af ansættelseskontrakten mellem Tekle Ghebrelul og GBU. Den to sider lange kontrakt er underskrevet af tidligere GBU-formand John Thorsen og den nu tidligere landstræner. Ingen steder i kontrakten står det anført, at Tekle Ghebrelul skal henvende sig til bestyrelsen, inden han udtaler sig til pressen.

Det nærmeste er en passage om almindelig tavshedspligt. John Thorsen oplyser til KNR, at passagen om tavshedspligt i kontrakten intet har at gøre med udtalelser til pressen.

LÆS OGSÅ DBU vil ikke blande sig i kontroversiel landstræner-fyring

KNR har derfor spurgt Gert Fleischer, hvorfor han udtalte sig, som han gjorde. Torsdag fortalte han, at han aldrig havde sagt det, han er blevet citeret for. Altså skulle Sermitsiaq have fabrikeret Gert Fleischers citater. 

Hos Sermitsiaq forstår man ikke den kritik. Avisens redaktion oplyser, at de har udtalelserne på bånd, og de har lyttet dem igennem igen torsdag uden at finde årsag til at ændre noget i det, Gert Fleischer er citeret for.

LÆS OGSÅ Dramatisk landstræner-fyring trækker overskrifter verden over

Fredag har KNR talt med både Gert Fleischer og næstformand i GBUs bestyrelse, Kent Kielsen. Ingen af dem ønsker at henvise til, hvor i kontrakten der skulle være en indskrevet, at Tekle Ghebrelul ikke må udtale sig til pressen, før han har fået lov af bestyrelsen. 

- Jeg har ikke selv lavet den aftale om, at Tekle først skal have det godkendt af bestyrelsen, før han udtaler sig til pressen. Det er først i forgårs (onsdag, red.), at jeg har læst kontrakten med Tekle grundigt, siger Gert Fleischer, da KNR fanger ham fredag formiddag.

LÆS OGSÅ GBU-formand trækker sig efter landstrænerfyring

LÆS OGSÅ Landstræner stopper i protest over fyring

Derudover ønskede han ikke at svare på flere spørgsmål, inden han sagde farvel og lagde på.

Fyringen af Tekle Ghebrelul blev besluttet af et flertal i bestyrelsen i GBU. Den daværende formand John Thorsen mente, at fyringen var uberettiget, og han trak sig efterfølgende fra bestyrelsen. Tekle Ghebreluls landstrænerkollega Rene Olsen ville heller ikke finde sig i fyringen, og han trak sig også fra sine poster i GBU.

Efterfølgende har et stort flertal af landsholdets spillere kritiseret beslutningen om at fyre Tekle Ghebrelul i kraftige vendinger. De truede samtidig med at trække sig fra landsholdet, så længe den nuværende bestyrelse bestemmer, hvad der foregår i GBU.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt