Forventer afgørelse om rubinlicens i denne uge

Licensen til rubinminen i Aappaluttoq kan snart være på nye hænder efter TNGG gik konkurs tidligere på måneden.
Foto © : Flickr
Skrevet af Karsten Sommer
04. oktober 2016 08:02

LNS-Greenland er interesseret i at overtage resterne af konkursboet efter TNGG, men det kræver, at de også kan overtage licenserne til rubinminen. LNS-Direktør Gunnar Moe forventer, at spørgsmålet om rubinlicenserne vil blive afgjort indenfor ganske få dage.

- Vi er i løbende kontakt med de grønlandske myndigheder og venter en afklaring omkring rubinminen een af de nærmeste dage, siger han High North News.

Gunnar Moe er optimistisk i forhold til, at selskabet får lov til at overtage licensen til rubinminen i Aappaluttoq efter konkursen tidligt i september.

- Vi venter en afgørelse i løbet af de første dage i denne uge, måske allerede tirsdag, siger Moe, og kalder den hidtidige kontakt med de grønlandske myndigheder for "god og konstruktiv".

Læs også LNS Greenland overtager rubinminen ved Qeqertarsuatsiaat

-Vi har gjort det klart for dem, at vi må bede om en hurtig sagsbehandling, hvis vi skal lykkes med at komme i gang allerede i år, nu da vinteren nærmer sig, siger LNS-Grønland direktøren.

For en sikkerheds skyld har selskabet dog ikke budgetteret med nogle indtægter fra rubinminen i år, men håber til gengæld på indtægter i størrelsesordenen 250 til 300 millioner kroner i 2017.

Og regner med arbejde til mellem 60 og 70 medarbejdere når produktionen kommer rigtigt i gang i 2017.

Ifølge departementschef i departementet for råstoffer, Jørgen Hammeken-Holm, er departementets indstilling til Naalakkersuisut lavet færdig og leveret til Naalakkersuisut fredag eftermiddag i sidste uge.

Indstillingen er departements anbefaling til, hvorvidt Naalakkersuisut skal overdrage licenserne fra True North Gems Greenland til LNS Greenland.

LNS Greenlands bud på konkursboet er betinget af, at selskabet også kan få licenserne med i købet.

 

Læs også Rubinrøde drømme brast

Læs også Konkurs: Rubinmine kan snart være oppe at køre igen