Formandsvalg hos IA

Inuit Ataqatigiit holder landsmøde i Sisimiut fra fredag. Landsmødet bliver afsluttet med formandsvalg.
Skrevet af Noah Mølgaard
23. januar 2013 04:30

Inuit Ataqatigiit holder sit landsmøde på faldrebet til valgkampen. Partiet skal fastsætte sine politiske målsætninger inden landsmødet slutter søndag eftermiddag.

- De politiske målsætninger bliver faslagt under landsmødet, så jeg kan ikke sige noget på forhånd, siger formanden for Inuit Ataqatigiit Kuupik V. Kleist til KNR.gl.

Inuit Ataqatigiit skal også evaluere den første valgperiode som leder af Naalakkersuisut.

- Deltagerne ved landsmødet skal tage stilling til om de er tilfredse med vores første periode som lederende parti i Naalakkersuisut og om resultaterne er tilfredsstillende. Vi skal også evaluere samarbejdet i koalitionen, siger Kuupik V. Kleist.

Der kommer også gæster til landsmødet. Det er SFs formand Annette Vilhelmsen og en repræsentant fra Enhedslisten. Fisker- og fangerorganisationen KNAPK, lønmodtagerorganisationen SIK og Inuit organisationen ICC er også inviteret til landsmødet.

IA's landsmøde, der bliver afholdt i Sisimiuts kulturhus Taseralik bliver afsluttet med valg til formand og bestyrelsen.

- Jeg stiller selvfølgelig op til formandsposten og jeg har endnu ikke hørt om der skulle være modkandidater. Men eventuelle modkandidater kan stadig nå at stille op, understreger Kuupik V. Kleist.