Formandsskabet vil have åbenhed

Formandsskabet opfordrer nu Inatsisartut-medlemmerne til at spille med åbne kort om deres private økonomiske interesser.

Opfordringen kommer efter, at Revisionsudvalget i onsdags havde Kuupik Kleist i samråd for at få svar på, hvor langt man er kommet med at skabe mere åbenhed om politikeres private erhvervsinteresser.

Formandsskabet har nemlig besluttet, at medlemmerne af Inatsisartut frivilligt kan afgive oplysning omkring deres økonomiske interesser.

Emnet har fået ny aktualitet, efter KNR i april afslørede naalakkersuisoq for råstoffer, Ove Karl Berthelsens, engagement i transportfirmaet Kamma Aps.

De politikere, der gerne vil dele deres eventuelle bijobs med offentligheden, skal ved at udfylde et skema svare på, om de har lønnede stillinger, hverv, bestyrelsesposter og selvstændig virksomhed ved siden af jobbet i Inatsisartut. De skal også angive, om de har selskabsinteresser til en værdi på over 50.000 kroner, og om de stadig har økonomiske mellemværender med en tidligere arbejdsgiver.

Formand Josef Motzfeldt er selv gået i front som det gode eksempel ved som den første at udfylde skemaet, hvor han har svaret nej til samtlige fem punkter.

De første oplysninger vil tidligst kunne offentliggøres efter den 1. juli 2011, oplyser Formandsskabet.

Kuupik Kleist bebudede allerede i 2009, at han ville skabe mere åbenhed omkring politikernes privae erhvervsinteresser.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt