Formandspost splitter Inatsisartut

Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq er fortrøstningsfulde ved, at formanden for Inatsisartut står til at blive formand for Forfatningskommissionen. Hos Demokraterne ser man dog ikke positivt på det.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
13. februar 2017 10:23

Demokraternes Michael Rosing, er imod, at formanden for Inatsisartut også står til at blive formand for Forfatningskommissionen. Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq er dog fortrøstningsfulde. 

Formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen bliver en del af en politisk diskussion, hvis han bliver formand for Forfatningskommissionen. Det siger Demokraternes Michael Rosing.

- Og det strider simpelthen imod hans formandskab i Inatsisartut, efter min bedste overbevisning, siger Michael Rosing, gruppeformand for Demokraternes Inatsisartut gruppe, og understreger, at formanden for Inatsisartut bør være neutral.

Men, naalakkersuisoq for fiskeri og formanden for Partii Naleraq Hans Enoksen, er tryg ved, at formanden for Inatsisartut bijobber.

- Hvis man kigger tilbage på etableringen af den grønlandsk-danske Selvstyrekommission, så var Jonathan Motzfeldt også formand for det, og Christian Mejdahl for Folketinget. I dag kan vi se, at der ikke er kommet nogle problemer ud af det. Arbejdet blev udført effektivt og hurtigt, siger Hans Enoksen.

Inuit Ataqatigiit vil ikke blande sig i hvem de andre partier udpeger:

- Det er det delegerede parti der selv har ansvaret for hvem de vil vælge i deres parti, siger Mimi Karlsen, der er blevet indstillet af Inuit Ataqatigiit til at sidde i kommissionen. Hun mener, at man skal se tiden an og vente med at kritisere sammensætningen af kommissionen. 

- Og hvis han er blevet indstillet af sit eget parti i Siumut, så må vi respektere det. Derefter må de selv fortælle om hvad de mener.