Foto: Nils Baum, Bureau for Inatsisartut

Lars-Emil vil klare to store poster

Den erfarne politiker mener, at han kan klare opgaven som formand for Forfatningskommissionen ved siden af formandsposten i Inatsisartut.

Lars-Emil Johansen er klar til at stå i spidsen i arbejdet med at udforme spillereglerne for det fremtidige demokrati herhjemme. Det siger formanden for Inatsisartut, der bekræfter overfor KNR, at Siumut har indstillet veteranen til at blive formand for Forfatningskommissionen.

- Der blev Vivian Motzfeldt og jeg udpeget af gruppen (Siumut, red.) og hovedbestyrelsen. Og da jeg fik lidt flere stemmer end Vivian, så besluttede man samtidig, at jeg herved skulle være Siumuts bud på en formand for Forfatningskommissionen, siger Inatsisartut-formand Lars-Emil Johansen, der vil spørge formandskabet om, at han ved siden af formandsposten i Inatsisartut også kan varetage opgaven som formand for Forfatningskommissionen.

LÆS OGSÅ Lars-Emil bliver formand for kommission

Kommissionen indleder i følge AG arbejdet med at udforme et udkast til en grundlov i løbet af foråret. Men det er for tidligt at sige noget om, hvilke emner, der kommer til debat først. 

LÆS OGSÅ Forfatningsarbejdet mangler fundament

En ting er dog klar: 

- En grundlov skal jo være en beskrivelse af folks værdisæt, folks ønsker om hvordan samfundet skal være, som grundloven skal gælde for, og derfor går vi ud fra at der skal være en bred debat mellem befolkningen om disse spørgsmål.

LÆS OGSÅ Forfatning skal ikke underlægges dansk grundlov

I en lederartikel i AG bliver der rejst spørgsmål om hvorvidt forfatningsarbejdet kun skal foregå på grønlandsk, hvis Lars-Emil Johansen bliver formand. Men, det er ikke noget han vil lægge op til, understreger han.

- Jeg mener, at grundloven skal gælde for hele det grønlandske folk og naturligvis også give mulighed for det grønlandske folk, der ikke benytter sig af det grønlandske sprog, siger formand for Inatsisartut Lars-Emil Johansen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt