Foto: KNR

Forhandlinger starter måske ved kaffemik søndag

Der kommer givetvis mange gæster til Kim Kielsens 48 års fødselsdag søndag. Spørgsmålet er, om der vil blive diskuteret politik.

Koalitionsforhandlingerne går først i gang officielt mandag, men partierne er alligevel gået så småt i gang med drøftelser i Inatsisartuts gange og i privaten, forlyder det.

Siumut-formand Kim Kielsen kan i morgen fejre 48 års fødselsdag efter et godt valg. Mon der kommer partiformænd til den kaffemik? Det kan man ikke afvise, lyder det fra Siumuts partikontor. 

Læs også Ekspert: Enoksen bliver landsleder igen

Men arbejdet må for alvor vente til på mandag, lyder det fra partiformanden.

- Det er vigtigt at have tid til familien efter en hård valgkamp, derfor vil jeg på vegne af Siumut ønske alle en god 1. Advent i morgen, skriver han i en pressemeddelelse, hvor han takker partiets mange lokalafdelinger.

Næstformand i Siumut, Jørgen Wæver Johansen, er netop fløjet fra Narsarsuaq for at være med i partiledelsens diskussioner senere i dag, fortæller han til KNR.

Der vil sandsynligvis være interne forberedelser i Siumut, før partiet mandag vil indbyde til de samtaler, der skal føre til dannelsen af en ny koalition. Ved sidste valg gik der to uger, før Aleqa Hammonds regeringskoalition kunne præsenteres.

Sideløbende med valgets vindere fra Siumut, så er formand Sara Olsvig og Inuit Ataqatigiit, der ligeledes fik 11 mandater, godt i gang med at drøfte samarbejde med de andre partiformænd.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt