Foto: Camilla Dam/KNR

Ekspert: Enoksen bliver ikke landsleder igen

OPDATERET: Dage med koalitionsforhandling ligger nu foran Siumuts formand, Kim Kielsen. Da der var valg sidste år, skulle der gå 14 dage, før Grønland fik ny regering.

Men hvilken koalition er mest sandsynlig? Alle partier har talt om nødvendigheden af bredt samarbejde for at undgå splittelse og for at sætte bredt ejerskab på kommende velfærdsreformer.

Arktisekspert i London Mikå Mered fra konsulentvirksomheden Polarisk Group siger til KNR, at det oplagte scenarie er, at Kielsen i løbet af et par dage når til enighed med Partii Naleraq og Atassut med deres henholdsvis tre og to mandater.

Læs også Siumut stadig størst

Trods rygter om, at Hans Enoksen godt kunne blive udpeget som naalakkersuisutformand igen, mener arktiseksperten ikke det er sandsynligt. Mere magt til Naleraq vil komme i form af en post som viceformand for naalakkersuisut. 

Den engelske ekspert tror også, at næstformand i Naleraq, Per Rosing-Petersen, vil blive udnævnt som ansvarlig for infrastruktur. Atassuts formand vil få tilbudt en anden ikke-defineret post, lyder spådommen fra London.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt