Foto: KNR

Siumut stadig størst

Siumut mistede 8,6 procent af sine stemmer, men er stadig Grønlands største parti, og Kim Kielsen kommer derfor til at lede koalitionsforhandlingerne.

Kim Kielsen overtog et parti i krise, meningsmålingerne gjorde ondt og derfor glæder han sig også over det gode resultat.
 
- Det er jo dejligt. Man er jo blevet spået at vi skulle gå meget tilbage. Vi skulle være helt ude af det hele, men sådan er det ikke. Vælgerne har talt.
 
Nu bliver der så en stor opgave, når du skal sidde for enden af bordet til koalitionsforhandlingerne. Hvad vil du gå efter af koalitionsmuligheder.
 
- Der er jo alle mulighede, de er alle åbne. Vi har jo hele tiden sagt, at vi skal have et bredt forlig. Og det er det vi vil gå efter. Det er befolkningen vi skal tænke på her og nu, siger Siumuts formand Kim Kielsen, der personligt stod for 4604 af Siumuts over 10.000 stemmer.
 
Kim Kielsen kan endnu ikke pege på, hvem han gerne vil danne koalition med, men slår fast, at målet er det brede samarbejde.
 
- Det ved jeg jo ikke, det kan jeg jo ikke gå ind og sige på forhånd. Men jeg håber vi giver os god tid, sådan vi kan få skåret ørerne af, sådan så vi kan komme igang.
 
Så det vigtige er ikke at det går hurtigt, men at det bliver rigtigt.
 
- Ja, at det bliver rigtigt, og at vi tager den tid det skal tage, siger Kim Kielsen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl