Forældre og elever i Qasigiannguit vil have en ny skole

Kolde klasselokaler og farlige el-installationer i en nedslidt skole der er blevet for stor og dyr i drift. I håbet om en hel ny skole, har forældre og elever henvendt sig til kommunen.

Skolen i Qasigiannguit, Juunarsip Atuarfia, som er fra midten af 1960'erne er i forfald.

Gulvene rundt omkring på skolen og fysiklokalet er nedslidte, fortæller skoleinspektør Aqqa Samuelsen.

- Det farlige er blandt andet lysene, el installationer, yderdørene og gymnastiksalens gulv der er blevet nedslidte i løbet af årene. Vinduerne er utætte og man kan med det blotte øje se, at skolens ydervægge er i stærkt forfald.

Elevtallet er faldet på Juunarsip Atuarfia gennem årene og derfor er skolen, der er bygget til cirka  400 elever blevet for stort og dyr i drift. Skolen har i dag cirka 150 elever. 

Derfor ønsker både skolebestyrelsen og skoleinspektøren en ny skole i Qasigiannguit. De sendte en anbefaling til kommunen, sidste sommer.

- Det er på tide, at vi får en ny og mere tidsvarende skole til eleverne og lærerne. Den bedste løsning for at forbedre de fysiske rammer ville være at bygge en hel ny skole, siger skoleinspektøren.

Eleverne fryser

Zoe Thorin Nielsen går i 9. klasse på Juunarsip Atuarfia, hun er utilfreds med sin forfaldne skole.

- Vores klasseværelse er meget kold når vi møder op, og nogle gange drypper det fra loftet som også skaller af. Vi bliver ofte forkølet, fordi klasseværelse er så kold og vinduerne er utætte.

Derfor har Zoe Thorin Nielsen et ønske:

- Vi ønsker en ny skole. En ny skole, der ikke drypper og hvor vi ikke fryser og træsplinterne skaller af loftet, siger Zoe Thorin Nielsen.

Bekymret far

Karl Poulsen har et barn på skolen og han er enig med Zoe Thorin Nielsen:

- Skolen ser flot ud udefra, men når man gå ind så ser det meget nedslidt ud. Og som jeg selv kan se, så er den utætte skole nok ikke særligt sundt for vores børn. Skolen er umoderne og passer ikke til tidens standard.  

Derfor er Karl Pulsen bekymret for sit barns helbred.

- Mit søn siger ofte, at han har hovedpine og bliver ofte forkølet. 

Skoleinspektør på Juunarsip Atuarfia, Aqqa Samuelsen, oplyser, at de ikke har fået svar på deres anbefaling om at få bygget en ny skole til Qasigiannguit.

KNR fortalte i sidste uge om den nedslidte Atuarfik Kilaaseeraq i Maniitsoq. I mandags gik en gruppe forældre i Maniitsoq på barrikaderne for at slå et slag for en ny skole. Skolen er nemlig nedslidt og ramt af skimmelsvamp, og forældrene er utrilfredse med, at skolen skal renoveres. Selv ønsker forældrene en hel ny skole.

LÆS OGSÅ Underskriftindsamling: Byg en ny skole i Maniitsoq

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl