Fokus på omsorg i dette års landsindsamling

I aften foregår den store landsindsamling for Foreningen Grønlandske Børn fra kl. 20.00- 23.00 i Katuaq i Nuuk. Der vil være direkte udsendelse på KNR tv, hvor der vil være mulighed for at donere penge.
Maria Motzfeldt, Maren-Louise Poulsen Kristensen Foto © : KNR
Skrevet af Sara K. Jakobsen
10. oktober 2014 14:11

De indsamlede penge går til to af foreningens projekter, der hedder ”Sapiik” og ”Takusinnaaviuk?”.

- ”Sapiik” er vores ung til ung projekt. Der er rigtig mange unge i dag, som ikke ved hvad de skal i deres fremtid og som ikke har mod til at tage en ungdomsuddannelse, fordi de ikke har haft nogle voksne der har været opmærksomme på og vejlede dem og være opmærksomme på deres fremtidige karriere, siger Foreningen Grønlandske Børns projektleder, Mads Lumholt.

- De skal have nogen, som de kan spille bold opad.

Projektet ”Sapiik” skal gennemføres i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq.

Deres andet projekt ”Takusinnaaviuk?” sætter fokus på børn, omsorg og omsorgssvigt, hvor der vil være indslag om savn og ensomhed, som netop er temaet for denne indsamling.

Læs også Landsindsamlingen 2014 sker i morgen

I aftenens show vil alle have mulighed for at give penge til Foreningen Grønlandske Børns projekt for at hjælpe sårbare børn og unge.

Alle, der giver et bidrag, får til gengæld en chance for at vinde præmier, som en række virksomheder sponseret. Den største præmie er et rejsegavekort på 10.000 kroner.

Seerne kan med andre ord glæde sig til at gense en række velkendte navne, men også yngre fremadstormende navne har lovet at kigge forbi, siger Mads Lumholt.