Landsindsamlingen 2014 sker i morgen

Foreningen Grønlandske Børn står bag dette års landsindsamling på KNR TV. Det sker i morgen fredag den 10. oktober fra klokken 20.00 til 23.00.
Kvindetrioen Arktjiks optræder ved landsindsamlingen fredag aften. Foto © : Arktjiks/Facebook
Skrevet af Simon Uldum -
09. oktober 2014 07:14

Til indsamlingen er der mulighed for at opleve store navne som Simon Lynge, Angu Motzfeldt, Varna Nielsen, Juaaka Lyberth og kvindetrioen Arktjiks, der består af Nukaaka Coster-Waldau, Aviaja Lumholt og Karina Møller.


Desuden vil der også være indslag om savn og ensomhed, som netop er temaet for denne indsamling.


Alle fortjener kærlighed
- Gennem vores arbejde med børn i både Grønland og Danmark møder vi en masse skønne børn og unge for hvem, savn og afsavn fylder meget. Det kan være savnet af en forælder, en bedstemor, en god veninde, sjove aktiviteter og hjembyen, men det kan også være savnet efter mere omsorg og nærvær selv i den nærmeste familie.


- Med sloganet ”alle fortjener kærlighed” opfordrer vi alle til at være opmærksomme på vores ensomme børn og unge og til at række ud til dem, der har behov for det, skriver Foreningen Grønlandske Børn.

 

Overskuddet går til to af foreningens projekter
Sapiik er et ung-til-ung mentorprojekt, der gennemføres i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq, og går ud på at støtte og motivere unge til at tage en uddannelse efter folkeskolen. Projektet Takusinnaaviuk? sætter fokus på børn, omsorg og omsorgssvigt, blandt andet gennem filmproduktion.
 
Iggu Challenge
Iggu Challenge er en sjov konkurrence i forbindelse med tv-landsindsamlingen. For at deltage i konkurrencen skal man optage en cirka 10 sekunder lang video, hvor man selv eller sammen med andre udfører et sjovt kram, hvor man til sidst siger eller råber ‘Iggu Challenge!’

Videoen uploades på Facebook.com/iggu2014, men man kan også vælge at uploade videoen til sin egen Facebook med teksten #iggu2014

Vinderen af Iggu Challenge bliver kåret ved selve indsamlingsshoet på KNR TV fredag den 10. oktober omkring klokken 22.00, og der vil blive vist udpluk af de bedste bidrag under showet.

Publikum i salen for mulighed for at vælge vinderen blandt de tre bidrag, der har fået flest ‘likes’.

Man kan hente inspiration til sin video på Foreningens hjemmeside, hvor der er 50 forslag til en sjov krammevideo.

 

Mulighed for SMS-donationer
Der er mulighed for at støtte indsamlingen via SMS, det gør man ved at sende et af nedenstående til 1810:

IGGU A, for at donere 50 kr., IGGU B, for at donere 100 kr. og IGGU C, for at donere 150 kr.

Blandt donorer for hver af de 3 beløbskategorier, bliver der trukket en vinder af følgende præmier:

IGGU A: En flot tegning af den populære sanger og kunstner Enok Poulsen, IGGU B: Et sofasæt fra Arctic Living. IGGU C: Et rejsegavekort fra Grønlands Rejsebureau til en værdi af 10.000 kr. Se billeder på Foreningen Grønlandsk Børns hjemmeside.