Fodbold: Landstræner ansætter tidligere landsholdsprofil som assistent

Landsholdsprofil gennem flere år Nukannguaq Zeeb bliver assistenttræner i udendørslandsholdet i fodbold.

Trænerholdet omkring fodboldslandsholdet er begyndt at tage form. Landstræner Morten Rutkjær, som blev ansat i sommer, har nemlig udpeget en højre hånd.

Det bliver den tidligere landsholdsprofil Nukannguaq Zeeb, som skal være assistenttræner for udendørslandsholdet.  

- Jeg er utrolig stolt over, at Nukannguaq Zeeb har takket ja til at blive en del af teamet omkring landsholdet, siger Morten Rutkjær.

- Han skal med sin lokale erfaring være med til at løfte grønlandsk fodbold og være en god sparring i forhold til sit kendskab til grønlandsk fodbold og spillerne. Det var vigtigt for mig, at min assistent blev en grønlænder, og at denne var fagligt dygtig. Det er Zeeb!, siger Morten Rutkjær.

Putte trænererfaring i rygsækken

Nukannguaq Zeeb er tidligere grønlandsmester med Qeqertarsuaq-klubben G-44, hvor han er krumtap i forsvaret. Han har også været med på landsholdet i futsal og udendørsfodbold. Han bor nu på Færøerne, hvor han stadig er aktiv på grønsværen.

- Vi har kendt hinanden i mange år, og det er naturligt for mig, at han blev min højre hånd. 

LÆS OGSÅ Landstræner: Spillerne skal være i bedre fysisk form

- Jeg kan forhåbentlig putte noget trænererfaring i rygsækken hos ham, siger Morten Rutkjær.

Morten Rutkjær oplyser overfor KNR, at han regner med at præsentere sin første grønlandske bruttotrup i løbet af to uger. 

Tidligere superligaspiller skal analysere spillere

Der bliver også udpeget talentspejdere på den på langstrakte grønlandske kyst. Og endnu en kendt fodboldskikkelse bliver tilknyttet landsholdet.

Det er tidligere Superliga spiller Morten Hamm, der også er uddannet som elitetræner i den såkaldte UEFA A-uddannelse, der skal analysere Grønlands modstandere og spillere.

- Denne funktion er vigtig for mig, så vi kan analysere spillerne tæt via video. Her vil jeg få yderligere redskaber til at gøre spillerne og landsholdet bedre, siger Morten Rutkjær. 

- Det har stor betydning for den positive udvikling for grønlandsk fodbold, at der bygges et stærkt fundament op omkring landsholdet - her er et stærkt team omkring landsholdet et af de vigtigste ting sammen med dialogen med trænerne i klubberne, slutter Morten Rutkjær.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt