Flyver i dag: 38 danske brandfolk er på vej til naturbrand ved Sisimiut

Den danske forsvarsminister mener, at det er vigtigt at hjælpe med at slukke naturbranden mellem Sisimiut og Kangerlussuaq.
Naturbranden blussede op igen søndag aften, efter at vinden skiftede retning. Branden startede i starten af juli, og selv om den har været under kontrol, bliver den ved med at ulme under jorden i det meget tørvefyldte område. Foto © : Hans Frederik Olsen
Skrevet af Ritzau
13. august 2019 10:38

38 danske brandfolk flyver i dag til Grønland i et af Forsvarets Hercules-fly. 

Her skal de hjælpe det lokale beredskab med at bekæmpe den naturbrand, der bliver ved med at brænde i et område mellem Sisimiut og Kangerlussuaq. 

Naturbranden blussede op igen søndag aften, efter at vinden skiftede retning. Branden startede i starten af juli, og selv om den har været under kontrol, bliver den ved med at ulme under jorden i det meget tørvefyldte område. 

Beredskabskommissionen i Grønland har anmodet Beredskabsstyrelsen fra Danmark om hjælpende hænder til at komme flammerne til livs. 

LÆS OGSÅ Voldsom opblusning af naturbrand ved hytteområde

Og når Grønland kalder, er Danmark klar, siger forsvarsminister Trine Bramsen (S).

- Jeg mener, at det er vigtigt, at vi kan hjælpe og understøtte Grønland, når de beder om vores hjælp.

- Vi har et helt særligt bånd i rigsfællesskabet, og derfor er det også klart, at jeg er ekstra lydhør, når anmodningen om hjælp kommer fra Grønland, siger hun til Ritzau.

Alvorlige konsekvenser 

Ifølge chefen for Internationalt Beredskab i Beredskabsstyrelsen, Jens Oddershede, vil det danske bidrag bestå af 16 værnepligtige, otte frivillige og 14 af Beredskabsstyrelsens fastansatte folk.

- Deres opgave bliver især at få etableret en standsningslinje, så vi kan få inddæmmet branden og undgå, at den spreder sig yderligere, siger han.

LÆS OGSÅ Naturbrand i Sisimiut kræver hjælp fra Danmark

Hvis ikke branden inddæmmes, vil den kunne overvintre og brænde i måneds- eller årevis med alvorlige konsekvenser for mennesker, natur og dyreliv.

Beredskabsstyrelsen har afsat op til tre millioner kroner til missionen, der ventes at vare i alt 14 dage.

To hytter er brændt ned i området, men ingen er kommet til skade.