Video: Voldsom opblusning af naturbrand ved hytteområde

To hytter, som er under opførelse nordøst for Sisimiut, brændte ned søndag aften. Ilden blussede op i en størrelsesorden og hastighed, som vi ikke har tidligere oplevet, siger beredskabschef.

Natten til mandag har både frivillige og brandmænd fra både Qeqqata Kommunia, Kommune Qeqertalik og Avannaata Kommunia bekæmpet en naturbrand, der blussede op til et stort område ved Kangerluarsuk Tulleq nordøst for Sisimiut.

Naturbranden blussede nemlig op igen søndag aften, efter at vinden skiftede retning. Tidligere har den ellers brændt kontrolleret. 

- Efter at vindretningen i går aftes (søndag aften, red.) ændrede sig, spredte branden sig hurtigt til et stort område, hvilket vi ikke tidligere har set, siger Ole Kreutzmann, der er beredskabschef i Qeqqata Kommunia.

LÆS OGSÅ Naturbrand i Sisimiut kræver hjælp fra Danmark

Søndag aften meddelte Selvstyret, at beredskabskommissionen i Grønland har anmodet om hjælp til at sende 30 brandfolk fra Beredskabsstyrelsen fra Danmark til Sisimiut. Derudover søgte brandvæsenet i Sisimiut efter frivillige, og 10 borgere fra Sisimiut blev sendt til Kangerluarsuk Tulleq.

- Umiddelbart efter ankom også 10 brandmand med deres udstyr fra Avannaata Kommunia og Kommune Qeqertalik, siger Ole Kreutzmann.

Hytter er i fare for flammerne

Trods den hurtige indsats fra brandvæsenet nedbrændte to hytter, som er under opførelse i Kangerluarsuk Tulleq, der er et stort hytteområde.

- Jeg vil lyve, hvis jeg sagde at hytterne i området ikke er i fare. Hytterne er i fare. Men vi arbejder på at beskytte hytterne mod naturbranden. Men to hytter, som er under opførelse, nedbrændte desværre, siger Ole Kreutzmann.

LÆS OGSÅ Svær at slukke: Naturbranden ved Sisimiut blusser stadigvæk

Beredskabet i Qeqqata Kommunia arbejder nu på at sende et nyt hold af frivillige til Kangerluarsuk Tulleq. Omkring 20 personer har allerede tilmeldt sig som frivillige i slukningsarbejdet. 

Ole Kreutzmann glæder sig over opbakningen. De frivillige stillede ikke kun op og hjalp med at slukke ilden - de bragte også mad, drikkevarer og slik til brandmændene, der var på job. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl