Fly nødlander i Paamiut

- Well done! Sådan lyder det fra Arktisk Kommando efter en redningsaktion i forbindelse med en nødlanding mandag i Paamiut.
Foto © : Google Street View
Skrevet af Inge S. Rasmussen
15. november 2016 06:08

Aktionen begyndte mandag klokken 13.04, med et nødopkald til Arktisk Kommandos såkaldte Joint Rescue Coordination Centre.

Opkaldet kom fra et Cessna fly med fire personer ombord på vej fra Goose Bay Canada til Narsarsuaq.

Godt 45 minutters flyvning fra Narsarsuaq var Cessnaflyets ene motor begyndt at tabe olie, lød meldingen fra piloten. Kort tid efter satte motoren helt ud og de fløj med bare en motor.

Og omkring en halv time efter første nødopkald kom en ny melding om, at flyets navigationsudstyr var gået i stykker. Piloten havde derfor kun sin radio og sit udsyn fra cockpittet at navigere ud fra.

Arktisk Kommando havde alarmeret beredskabet i Narsarsuaq, så de kunne være klar til at modtage flyet.

Blev omdirigeret til Paamiut

Men på grund af dårligt vejr i Narsarsuaq besluttede myndighederne at omdirigere flyet til Paamiut.

Under hele flyvningen til Paamiut blev Cessna flyet ledsaget af et Dash-8 fly fra Air Greenland, som derved sørgede for at navigere flyet sikkert til landing.

Og lidt over klokken 15:00 modtog Arktisk Kommando den forløsende melding om, at Cessna flyet var landet sikkert i Paamiut.

Og derfor - oven på den aktion - sender Arktisk Kommando et WELL DONE til besætningen på Air Grenlands Dash-8 fly.

I en pressemeddelelse lyder der også en tak til støtten og samarbejdet med Naviair, Joint Rescue Coordination Centre Halifax samt Grønlands Politi og Dronning Ingrids Hospital, som deltog i beredskabet.