Aqqaluaq B. Egede vil gerne have, at Naalakkersuisut tager stilling til Aqqalu Jerimiassens udtalelserFoto: KNR

Flertallet har ikke tillid til Aqqalu Jerimiassen

Det ser sort ud for naalakkersuisoq for erhverv og energi, Aqqalu Jerimiassen. Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq udtrykker mistillid til ham, og Demokraterne kræver hans afgang. Imens vil Siumut ikke være overrasket, hvis der "sker noget" i Inatsisartutsalen senere i dag.

Aqqalu Jerimiassens udmelding om, at han ikke tror på, at den globale opvarmning er menneskeskabt, kan ikke ignoreres, siger Inuit Ataqatigiits politiske ordfører, Aqqaluaq B. Egede.

- Det her er ikke uden betydning. Det er noget, som formand for Naalakkersuisut og hans kollegaer må tage stilling til, siger Aqqaluaq B. Egede.

Aqqalu Jerimiassen (A) er havnet i et politisk stormvejr, efter han i sidste uge sagde til Sermitsiaq.AG, at han ikke tror på, at klimaændringerne er forårsaget af mennesker. 

LÆS OGSÅ Demokraterne: Nikkulaat Jeremiassen og Aqqalu Jerimiassen bør træde af med det samme

Det har fået støttepartiet for Naalakkersuisut til at melde ud, at de ikke har tillid til ham.

- Som vi allesammen har set, så har der været nogle udmeldinger angående de klimaændringer, der er i verden. Og når man som naalakkersuisoq sidder på så vigtigt et område og kommer med sådan nogle udmeldinger, så synes jeg, at man har misforstået det ansvar, man sidder med som naalakkersuisoq, siger næstformand for Demokraterne, Randi Vestergaard Evaldsen.

Når Partii Naleraq heller ikke har tillid til Aqqalu Jerimiassen, så er der et flertal imod ham.

Det er endnu ikke lykkedes KNR at få en kommentar fra partiet, men i fredags sendte Parti Naleraq en pressemeddelelse, hvor de skriver:

- Ligeledes som udmeldt fra Inuit Ataqatigiit og Demokraterne har vi heller ingen tillid til Naalakkersuisoq Aqqalu Jerimiassen.

LÆS OGSÅ Kritikken hagler ned over Aqqalu Jerimiassen

Hos Siumut vil man se på, hvordan sagen udvikler sig, siger formanden for partiets Inatsisartutgruppe, Karl-Kristian Kruse. Men han mener, at det ikke er mærkeligt, at Aqqalu Jerimiassens kommentar om klimaforandringer har skabt så meget røre.

- Jeg vil ikke være overrasket, hvis der sker noget i Inatsisartut i dag, siger Karl-Kristian Kruse.

LÆS OGSÅ Aaja kalder naalakkersuisoqs klima-skepsis dybt useriøst

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt