Aaja kalder naalakkersuisoqs klima-skepsis dybt useriøst

Naalakkersuisoq for energi og erhverv, Aqqalu Jeremiassen (A), mener ikke, at klimaforandringerne skyldes menneskelig aktivitet, men er en del af en naturlig cyklus.
Skrevet af Mathies Hvid Toft
04. april 2019 15:19

- Jeg tror ikke på global opvarmning som sådan. Jeg tror på, at jorden har en naturlig cyklus. I den cyklus er det varmere nu, og det skal vi tilpasse os. Vi kan ikke bestemme naturen, det er naturen der bestemme.

Sådan lyder det fra Naalakkersuisoq for erhverv og energi, Aqqaluk Jeremiassen (A), til Sermitsiaq.

Og det møder nu en kraftig reaktion fra IAs folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen. Hun kalder det "dybt useriøst",  at Aqqalu Jeremiassen ikke tror på menneskeskabte klimaforandringer.

- Næsten samtlige forskere i verden er enige. Grønland har selv lagt is til årevis af forskning. Vores havtemperatur ændrer sig, vores is smelter, vores dyreliv ændrer sig, vores vintre og somre ændrer sig, siger hun bl.a. i en pressemeddelelse og uddyber:

- Vi har brug for en grønlandsk regering der tager reelle problemer seriøst.

Hun opfordrer formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen til at reagere på udmeldingen.

LÆS OGSÅ Jeg tror ikke på global opvarmning som sådan

Med Aqqalu Jeremiasens holdning om, at klimaforandringerne skyldes naturlige fænomener, ligger han sig i samme spor som bl.a. den amerikanske præsident Donald Trump.

Han har ved flere lejligheder udtryk skeptisk i spørgsmålet om, hvorvidt klimaforandringerne er menneskeskabte.

Globalt er der dog konsensus i både forskerkredse og politisk om, at klimaforandringerne skyldes menneskelig aktivitet, og der arbejdes hen mod mål, der skal reducere den menneskelige udslip af klimagasser.

I 2016 skrev Videnskab.dk om en undersøgelse, der konkluderede, at 97 procent af klimaforskere mener, at klimaforandringerne er menneskeskabte.

LÆS OGSÅ Paven: Benægtere af klimaforandringer er stædige