Foto: Martin Schulz/Flickr Creative Commons

Paven: Benægtere af klimaforandringer er stædige

Folk, der tvivler på klimaforandringer, er dumme. Det mener pave Frans, der mandag har leveret en bredside oven på en række ødelæggende orkaner, der har raseret dele af Mexico, Caribien og USA.

- De, der benægter klimaforandringer, burde gå til forskerne og spørge dem. De udtrykker sig nemlig meget klart, sagde han under et pressemøde efter et fem dage langt besøg i Colombia.

- Man kommer til at tænke på en frase fra Det Gamle Testamente: "Mennesket er dumt, en stædig, blind mand", tilføjede han.

Paven understregede, at individer og politikere har "et moralsk ansvar" i forhold til at reagere på klimaforskeres anvisninger, der tydeligt beskriver, hvad der skal gøres for at standse den globale opvarmning.

Paven er en varm fortaler i kampen mod at standse klimaforandringerne og konsekvenserne i form af sygdom, krig og flugt fra de hårdt ramte områder.

Han har jævnligt kritiseret politikere for en manglende indsats.

Kommentarerne bliver af mange anset for at være små stikpiller til præsident Donald Trump, der tidligere på året besluttede at trække USA ud af den historiske COP21-klimaaftale fra Paris.

/ritzau/AP

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!