- Demokraatit finder de nævnte medlemmer af Naalakkersuisut uegnede til at besidde deres betroede stillinger, tordner Demokraterne mandag formiddag. Arkivfoto

Demokraterne: Nikkulaat Jeremiassen og Aqqalu Jerimiassen bør træde af med det samme

Nikkulaat Jeremiassen (S) og Aqqalu Jerimiassen (Atassut) bør forlade Naalakkersuisut med det samme. Og hvis ikke de gør det frivilligt, bør formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen afskedige dem er den kontante melding fra støttepartiet Demokraterne mandag formiddag. 

For ingen af de to medlemmer af Naalakkersuisut har længere Demokraternes tillid, lyder det i en pressemeddelelse fra Randi Vestergaard, der er næstformand i partiet. 

- Demokraatit finder de nævnte medlemmer af Naalakkersuisut uegnede til at besidde deres betroede stillinger. Det handler om vores land, vores troværdighed og vores fremtid – og ingen af delene ser vi med de to på posterne, lyder det i pressemeddelelsen. 

I forhold til Nikkulaat Jeremiassen, der er Naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, så har fiskeriudvalget ikke længere tillid til ham. Det var meldingen i fredags, efter at udvalget har udtrykt kritik af Jeremiassen for at være kommet med modstridende oplysninger om overudnyttelse eller bæredygtighed i dele af hellefiskefiskeriet. 

LÆS OGSÅ Nikkulaat Jeremiassen afventer sin dom

- Når vores medlem i Fiskeriudvalget Steen Lynge erklærer, at han ikke længere har tillid til Naalakkersuisoq for fiskeri, så taler han på vegne af hele partiet, lyder det fra Randi Vestergaard.

- Inatsisartutmedlemmerne og offentligheden har krav på, at ethvert medlem af Naalakkersuisut taler sandt. Længere er den sådan set ikke.

"Potentielt skadelig for landet"

Også Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi, Aqqalu Jerimiassen, er kommet i strid modvind i sidste uge. Til Sermitsiaq.Ag udtalte han, at han ikke tror på, at klimaforandringer er menneskeskabte. 

Det fik både IA, Demokraterne og Partii Naleraq til at kritisere ham. Og nu kræver Demokraterne også hans afgang.  

LÆS OGSÅ Kritikken hagler ned over Aqqalu Jerimiassen

- Vi tager meget klart afstand fra hans udtalelser om, at han ikke tror på, at klimaforandringerne er menneskeskabte. Udtalelsen bunder i tro frem for videnskabelige fakta og er potentielt skadelig for vort lands internationale omdømme, lyder det fra Randi Vestergaard.  

Efter at Demokraterne har trukket støtten til de to medlemmer af Naalakkersuisut, hænger de i en tynd tråd. Hvis de ikke skal få et flertal imod sig i Inatsisartut, kræver det, at et af oppositionspartierne IA eller Partii Naleraq vil holde hånden under dem.

Formanden for Nunatta Qitornai, Vittus Qujaukitsoq, vil ikke træffe en beslutning om, hvorvidt han har tillid eller ej til Nikkulaat Jeremiassen, fordi han kun har hørt om sagen i medierne.

Men Vittus Qujaukitsoq opfordrer formanden for Siumut og Naalakkersuisit, Kim Kielsen, til at få styr på den usikre situation.

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt