Flere private både udsat for hærværk og tyveri

Flere anmeldelser om hærværk og tyveri er tikket ind hos politiet. Det oplyser vagtchefen torsdag morgen, og måske er der en sammenhæng til tidligere på ugen.
Allerede tirsdag aften modtog Grønlands Politi en anmeldelse om, at tre unge mænd var blevet set sejle væk fra området, og at flere både var brudt op. Foto © : KNR
24. august 2023 10:54

Tre bådejere har onsdag og op af formiddagen torsdag anmeldt tyveri og hærværk begået på deres både i havnen ved Nuussuaq i Nuuk.

- Vi har modtaget tre anmeldelser om tyveri på private både i Nuussuaq onsdag, oplyser vagtchefen ved Grønlands Politi, Ole Hald, torsdag morgen.

På nuværende tidspunkt forsøger politiet at blive klogere på, hvad der er op og ned i sagen, fortæller vagtchefen. Politiet blev opmærksomme på sagen efter, der har floreret historier på sociale medier om, at flere både i Nuuk havn er blevet brudt op.

Allerede tirsdag aften modtog de en anmeldelse om, at tre unge mænd var blevet set sejle væk fra området, og at flere både var brudt op.

Mistanke om gerningsmænd

Vagtchefen oplyser torsdag morgen, at politiet nu måske har en grund til at mistænke de tre unge mænd, men mere kan han endnu ikke sige.

- Vi ved ikke med sikkerhed, hvem gerningsmændene er, men der er blevet set tre store drenge eller mænd sejle rundt i Nuussuaq tirsdag aften, og dem vil vi meget gerne snakke med, måske er der en sammenhæng, siger Ole Hald.

Han kommer derfor også med en klar opfordring til borgerne.

- Hvis du sidder inde med informationer, der kan hjælpe politiet, vil vi meget gerne høre fra dig. Både hvis du ved, hvem der står bag tyverierne, men også hvis du har oplysninger, der kan hjælpe med at opklare det, siger vagtchefen.

Har du oplysninger til politiet, kan du kontakte dem på 701448.