Fiskerne har adgang til tilskud

Der bliver afsat 133 millioner kroner i fire år, der skal bruges som tilskud til nye fiskefartøjer og ophugning af ældre fartøjer.
Skrevet af Noah Mølgaard
27. marts 2012 12:56

Atassuts medlemmer af Inatsisartut efterlyser en ESU-lignende tilskudsordning til fiskerne. Men Inatsisartut har gennem finansloven for 2012 afsat midler i de kommende fire år, der skal bruges til tilskud for nyanskaffelse af fiskefartøjer og ophugning af ældre fartøjer.

- Disse midler giver de kystnære fiskere mulighed for at få tilskud på op til 40 procent af anskaffelsessummen til et nyt fartøj, skriver Naalakkersuisoq for fiskeri Ane Hansen i sit svar til Atassuts Sivert K. Heilmann og Knud Kristiansen, der har stillet paragraf 37 spørgsmål.

De vil også gerne vide om fiskere, hvorfor fiskere der har fyldt 60 år ikke har mulighed for at få tilskud til anskaffelse af joller.

- Naalakkersuisut kan ikke yde tilskud til en erhvervsjolle til de erfarne fiskere, som er lidt over de 60 år, siger Ane Hansen og henviser til en beslutning i Inatsisartut, der blev truffet i 2006.

Der blev det fastsat at kun fiskere mellem 18 og 60 har adgang til tilskud fra landskassen. Inatsisartut skal iøvrigt drøfte eftergivelse af gælden blandt ældre fiskere. Den debat kommer til efterårssamlingen.