Fiskerikommissionen bevæger sig ind i det afsluttende arbejde

Efter to år er fiskerikommissionen gået ind i den sidste fase af arbejdet med nye anbefalinger til lovgivningen for fiskerierhvervet. Arbejdet ventes færdig i slutningen af juni.
Formand for fiskerikommissionen, Jens Paulsen. Foto © : Jens Paulsen
15. april 2021 05:41

Fiskerikommssionen har siden 2019 støt arbejdet frem mod en række nye anbefalinger vedrørende lovgivningen om fiskerierhvervet.

Nu er kommissionen klar til at begynde skriveprocessen, hvilket er den afsluttende del af arbejdet. Det meddeler fiskerikommissionen i en pressemeddelelse.

- Vi har planlagt et par møder endnu, hvor vi skal justere og finpudse de sidste ting til betænkningen, men vi har nok til at påbegynde skriveprocessen nu. Efter planen skal betænkningen være klar i slutningen af juni, siger Jens Paulsen, der er formand for Fiskerikommissionen, i meddelelsen.

Corona har forsinket processen

Fiskerikommissionen blev nedsat af det daværende Naalakkersuisut i 2019 for at komme med anbefalinger, der kan være med til at modernisere rammevilkårne og lovgivningen om fiskeriet herhjemme.

Fiskerikommissionen skulle oprindeligt have været færdig sidste år, men arbejdet er blevet forsinket af to omgange.

I begge tilfælde er coronakrisen synderen. Den har nemlig bevirket, at medlemmerne ikke har kunne mødes som planlagt.

LÆS OGSÅ Fiskerikommissionens arbejde er igen forsinket

- Den væsentligste årsag til forsinkelsen har været de strenge begrænsninger i forhold til ikke at mødes på tværs af kommunegrænserne, der er nedfældet på grund af coronavirus, lød det fra departementschef i Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Jørgen Isak Olsen, i marts.

Inatsisartut godkendte dengang forlængelsen af Fiskerikommissionens arbejde i finansloven, hvor der er afsat en million kroner.