Fire skarpe til Erik Jensen: Landet mangler en leder, der kan samle alle. Det kan jeg

På søndag er der formandsvalg i Siumut. Tre stiller op - men hvad vil de egentlig? Mød Erik Jensen her.
- Jeg har i mange år arbejdet i foreninger, hvor jeg ikke bare arbejder for mig selv, men for samfundet. Det har været min hjertesag, siger Erik Jensen. Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Malik Brøns
25. november 2020 10:27

På fredag går det løs på det længe ventede landsmøde i Siumut. Og på søndag skal partiet vælge en formand og en bestyrelse.

Vivian Motzfeldt, Kim Kielsen og Erik Jensen stiller op til formandsvalget.

LÆS OGSÅ Kielsen i markant udmelding: Grønland skal hjemtage udlændingeområdet

Erik Jensen, hvorfor stiller du op som formand for Siumut?

- Jeg mener, at vi er nødt til at tage det næste skridt. Lederskabet mangler i vores land - en som kan samle folket og lytte. Jeg vil tage det skridt og bruge mine gode egenskaber til at samle alle i Siumut og befolkningen.

Siumuts landsmøde

 

 • På fredag starter Siumuts generalforsamling. Der vil være omkring 70 deltagere fra partiet, og det bliver holdt i Nuuk.

 

 • Kort beskrevet lyder programmet sådan her:

 

 • Fredag: Generalforsamlingen åbnes med workshops.

 

 • Lørdag: Debat om partiets målsætninger.

 

 • Søndag: Debat, fremlæggelse af regnskab, valg til formand og bestyrelse.

 

 • Du kan følge med live her på knr.gl og på KNR2 fra klokken 13 på søndag. 
   
 • Grunden til det er, at formandsvalget har en afgørende betydning for den fremtidige politiske ledelse af Grønland.
   

- Jeg har i mange år arbejdet i foreninger, hvor jeg ikke bare arbejder for mig selv, men for samfundet. Det har været min hjertesag. 

Hvordan vil du ændre Siumut, hvis du bliver valgt som formand?

- Det synes jeg er noget, vi skal drøfte til landsmødet sammen. Der er vigtige strategier og fire søjler (turisme, råstoffer, erhverv og fangst og fiskeri), som vi skal udvikle. Men der er brug for, at der sættes noget mere i gang. Især i yderdistrikterne og på de mindre bosteder er der brug for udvikling.

- I de sidste par år har der været uro i Siumut, og det giver også uro for landet. Det skal vi væk fra, og jeg har kræfterne til at samle partiet, derfor stiller jeg op.

Hvilke to mærkesager vil du særligt kæmpe for som formand?

- Jeg synes, det er meget vigtigt at arbejde hen i mod at sprede byggeriet ud til resten af landet. Med hensyn til vejen mod selvstændighed er vi nødt til at gøre os mere parat til at overtage ansvarsområder. Vi skal være modige og tro mere på os selv til at tage det næste skridt.

Der har været en del intern uro i Suimut. Hvordan vil du forsøge at samle partiet som formand?

- Jeg synes det er vigtigt, at vi er samlet i partiet. Derfor stiller jeg op for at ændre det som formand.

LÆS OGSÅ Kim Kielsen med valgoplæg: Unge i bygderne skal tage uddannelse online

- Jeg vil være lyttende, nem at komme i kontakt med, og jeg vil gerne bruge min gode egenskaber til at melde tingene klart ud. Jeg kan samle folk, lave hyggelige sammenkomster og andre ting. Det er jeg god til, og det synes jeg, at der er brug for i Siumut.

- Befolkningens uro, som er på grund af uroen i Siumut, er vi nødt til at ændre.Tryghed, stolthed og glæde over Siumut er noget, vi mangler, og det vil jeg gerne bringe tilbage som formand. Det er ikke noget jeg kan klare alene. Bestyrelsen og lokalafdelinger i Siumut skal arbejde sammen om det.