I dag begynder Nuuk Nordisk: Fire dage med koncerter, kunst og kultur

Der skal være noget for alle. Derfor kan der opleves en masse forskellig kunst og kultur, når festivalen Nuuk Nordisk går i gang, siger festivalleder Jonas Nilsson.
Performance kunst, forestillinger, debatoplæg og koncerter og meget mere. Nuuk Nordisk byder på lidt af hvert. Foto © : Dida G. Heilmann / Nuuk Nordisk Kulturfestival
25. maj 2023 09:59

I dag begynder kulturfestivalen Nuuk Nordisk, der for femte gang løber af stablen, siden den havde sin spæde begyndelse i 2015.

Og der er noget at glæde sig til, mener festivallederen.

For programmet for de næste fire dage er spækket med kunst og kultur fra hele Norden og Arktis under temaet Unity – sammenhold og samhørighed.

- Det bliver fire dage med koncerter, udstillinger, dans, teater, litteratur og events for børn og unge, siger festivalleder Jonas Nilsson.

Kunst og kultur for alle

Jonas Nilsson lover, at der er noget for alle til årets festival – uanset om man er kunstnørd eller en menig borger:

- Vi prøver lidt at nedbryde grænserne, så kunst og kultur kommer ud og bliver relevant for flere mennesker. På den måde er det ikke kun den samme gruppe af publikum, der kommer til de samme events altid.

Af samme grund har arrangørerne sørget for, at der er begivenheder for både de debatglade, festglade og de helt små.

Det bedste fra Norden og Arktis

Nuuk Nordisk har også lagt vægt på, at der skal gøres noget større ud af de tilbud, der er til de unge.

For eksempel kan man helt gratis komme til koncert med den grønlandske musiker Andachan, der har mere end 384.000 afspilninger på sin sang Kisivit på Spotify.

- Det har været en ret vigtig pointe at placere ham på ungescenen. På den måde gør vi det lidt eksklusivt, så man ikke bare som ung får serveret sådan en b-version af det rigtige program, forklarer Jonas Nilsson.

Man kan også kvit og frit møde Inuuteq Storch til en talk og opleve hans helt nye fotoserie på udstillingen Necromancer i Landsbiblioteket.

Selv glæder festivallederen sig til at se den samiske musiker Katarina Barruk fra Sverige. Og så er han særligt glad for at se så mange deltagere fra de oprindelige folkeslag i Canada og Sápmi:

- Det har været rigtig vigtigt for os at gøre Nuuk og Grønland til mødestedet for både det nordiske og arktiske samarbejde. Og egentlig lave en sammensmeltning af det og alle de her forskellige kulturer, der møder hinanden.

Hele programmet kan ses på Nuuk Nordisks hjemmeside.