Filmen Nuka Eskimo Diva turnerer på vestkysten

I øjeblikket turnerer filmen Nuka Eskimo Diva rundt på vestkysten.
24. april 2015 06:38

Med på turneen er fire personer, der på hver sin måde er passionerede omkring Grønland og film.
Det er dokumentarfilmsfotografen Henrik Ipsen, instruktøren Lene Stæhr, filmmageren Pipaluk K. Jørgensen og hovedrolleindehaveren i Nuka Eskimo Diva, den 24-årige Nuka Bisgaard.

- Jeg tager på denne her turne, fordi filmen giver et budskab til de unge. Og det er inspirationen til, hvorfor vi har lavet denne her film, og hvorfor jeg har sagt ja til det. Det er, fordi den giver så meget til de unge her i Grønland. Ikke bare det, at man tør at stå ved, hvem man er. Men også det at man tør stå ved ens identitet, siger Nuka Bisgaard til KNR.

Han befinder sig i øjeblikket i Ilulissat, hvor filmen vil blive vist første gang i aften.

Læs også Filmen Nuka Eskimo Diva turnerer på vestkysten

Efter filmen vil der være mulighed for at se Nukas dragshow og derefter deltage i diskussion om det at være anderledes i en mindre by. Og der er en helt særlig grund til, at det er med på dagsordenen:

 - Jeg har også selv haft mine egne kampe. Det har ikke bare været at stå ved, hvem man nu er. Men også det at kigge på sig selv og se, hvem det er, man er. Og det håber jeg også, de andre de gør. De unge såvel som de voksne,
fortæller Nuka Bisgaard.

Men turnéen handler ikke kun om at vise filmen frem og diskutere efterfølgende. Den handler også om at inspirere andre til at finde deres eget talent for film.

 

Find dit eget film-talent frem

Derfor har man forinden filmpremieren om aftenen mulighed for at høre et inspirerende foredrag med dokumentarfilmsfotografen Henrik Ipsen, som i over 20 år har rejst i hele verden og filmet alt fra hellige krigere til hærdede pirater.

Og senere på dagen har unge mulighed for at deltage i en filmworkshop, hvor de kan prøve kræfter med at ”skyde en scene selv ” og få fornemmelsen af det professionelle arbejde med en dokumentarfilm.

-  I det her tilfælde er det jo instruktøren, som har fundet en god historie igennem Nuka Bisgaard, og det budskab om, hvordan man kan fortælle en historie bedst, det synes jeg er vigtigt at få ud. Det er dér, det hele starter. Hvis du har en historie, hvordan kan du så få den udviklet til at blive en film. Og derfor laver vi de her workshops, fortæller Pipaluk K. Jørgensen fra film.gl, der hjælper til ved workshoppen på turnéen.

Dagen slutter med en DJ-optræden af Aqqalu Engell, også kendt som DJ Uyarakq.

Udover Ilulissat, besøger turneen forsamlingshuset i Uummannaq lørdag og søndag i denne uge, Hallen i Qasigiannguit tirsdag i næste uge og Taseralik Kulturhus i Sisimiut på næste fredag.