På trods af lempede regler: Festen slutter stadig klokken tre på barer i Nuuk

Med den lempede alkohollov kan barer og værtshuse holde åbent til klokken fem om morgenen. Men festglade mennesker kan se langt efter længere åbningstider på Nuuks værtshuse.
Foto © : Merete Lindstrøm
Skrevet af Merete Lindstrøm
14. juni 2019 09:52

Der bliver ikke længere åbningstider på de fleste af Nuuks værtshuse lige foreløbig.

- Vi har ingen planer om at ændre vores åbningstider. Vi holder fast i dem, vi har på nuværende tidspunkt, siger Jørgen Bay-Kastrup, der er administrerende direktør på Hotel Hans Egede, som ejer fem værtshuse og barer i Nuuk.

LÆS OGSÅ - Tænk jer godt om, før I lemper alkoholloven

Torsdag i denne uge trådte en lempelse af alkoholloven i kraft, der gør det muligt fremover at sælge alkohol til klokken fire om natten i stedet for til klokken tre, som det er tilfældet nu.

Desuden kan beværtningerne holde åbent helt til klokken fem med den nye lov. Men det betyder altså ikke noget for åbningstiderne på fem af de mest besøgte værtshuse i Nuuk. 

Kommer ikke til at tjene mere

Jørgen Bay-Kastrup mener ikke, at barerne vil tjene flere penge på den længere åbningstid.

- Vi føler også, at det vil give anledning til, at folk kommer senere i byen, og at efterfesterne, som vi kender alle sammen, vil tage fart senere på natten og vare til længere ud på morgenen. Så det er bare en forskubbelse af hele nattens forløb, siger han.

LÆS OGSÅ Lufthavne, alkohollov og socialindsatser prægede 2018

Der vil desuden være øgede udgifter til personale, som skal arbejde længere, selvom omsætningen vil være den samme, vurderer han. Men det er ikke alt sammen skidt, understreger direktøren.

- Selvfølgelig er der også positive ændringer, som vi er taknemmelige for, siger Jørgen Bay-Kastrup.

Lovligt at reklamere 

Siden en strengere alkohollov trådte i kraft 1. marts sidste år, har værtshusene før helligdage skullet lukke til midnat. Den regel er sløjfet i lempelsen, som trådte i kraft i denne uge. Og det glæder direktøren.

- Vi ved jo, at folk typisk først går i byen klokken 23, ja måske endda senere. Det har betydet, at vi har haft seks til syv dage om året, hvor vi ikke har haft nogen forretning, som vi ellers havde tidligere, siger han. 

Jørgen Bay er desuden glad for, at det nu igen bliver muligt at reklamere for arrangementer som for eksempel vinsmagning og koncerter med udskænkning af alkohol.