Alkoholrådet - Tænk jer godt om, før I lemper alkoholloven

Den første dag på Forårssamlingen indeholder en række ændringsforslag til den alkohollov, som blev gennemført sidste år. Og det bekymrer Alkohol- og Narkotikarådet, hvis formand Inga Dora Markussen i dag opfordrer politikerne til at tænke sig godt om, før de stemmer lempelserne igennem.
Formand for Alkohol- og Narkotikarådet, Inga Dora Markussen advarer mod lempelser i alkohollovene
Skrevet af Karsten Sommer
22. marts 2019 12:42
Versionist Connie Fontain

- For den ny alkohollov virker, skriver Alkohol- og Narkotikarådets formand.

- Det viser blandt andet et stort fald i importen af alkohol. Derfor er det kritisabelt, at politikerne vil lempe loven, kun et år efter at den trådte i kraft, skriver hun.

- Alene i 2018 er importen faldet med en hel liter pr. person over 14 år - i forhold til 2017. Det er et virkelig markant fald, påpeger Inga Dora Markussen.

Ændringsforslagene til alkoholloven, der behandles i Inatsiartut i dag, går bl.a. ud på at fjerne afskærmningen af alkohol i butikkerne, øge åbningstiden for alkoholsalg og ophæve reklameforbuddet.

Alkohol og Narkotikarådet har i sit høringssvar påpeget, at ændringen vil føre til en stigning i alkoholforbruget, og dermed potentielt flere misbrugere.

- For Alkohol- og Narkotikarådet er faldet i importen af alkohol et tegn på, at vi efter alt at dømme er på rette vej med den restriktive lovgivning. Også udenlandske undersøgelser har vist, at det virker at begrænse synligheden af alkohol. Det virker at forbyde reklamer for alkohol, og det virker at begrænse åbningstiden på salg af alkohol, mener Alkohol- og Narkotikarådet.

- Og nu vil nogle politikere beklageligvis rulle lovgivningen tilbage. Vi opfordrer politikerne til at tænke sig godt om, før de stemmer lempelserne igennem, slutter formand for Alkohol- og Narkotikarådet, Inga Dora G. Markussen