Fattigdomsgrænse kan skabe større fokus på fattigdomsproblemer

En fattigdomsgrænse kan sætte skub i politikerne og skabe et fokus på fattigdomsproblemer.
Foto © : Departementet for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen
27. februar 2018 07:01

Men en fattigdomsgrænse kræver at politikerne over en bred kam er enige om at have en grænse.

Sådan lyder nogle af konklusionerne i en ny redegørelse, som Naalakkersuisut har fået lavet om at forebygge ulighed og fattigdom og om muligheden for at fastsætte en fattigdomsgrænse.

- En fattigdomsgrænse kan have den positive effekt, at den skaber større fokus på fattigdomsproblemer i samfundet og således motiverer politiske handlinger, står der i rapporten.

Der er dog flere forbehold, der skal tage ved en fattigdomsgrænse, blandt andet skal der være bred politisk opbakning til at anerkende en grænse.

Og så er det helt nødvendigt med andre analyser for at kunne bruge fattigdomsgrænsen til noget, står der i redegørelsen.

- En central anbefaling er således, at fattigdomsgrænsen ikke må stå alene, som metode til undersøgelse af ulighed og fattigdom. Den skal suppleres med kvalitative analyser, som kan undersøge årsagerne til og konsekvenserne af fattigdom, står der.

Inatsisartut vedtog tilbage i foråret 2015 at Naalakkersuisut skulle udarbejde redegørelsen og levere den senest i efteråret 2017.