Hans var juridisk faderløs: Fandt sin far efter DNA-test

65-årige Hans Geisler mødte i år sin far for første gang, efter en hjemmeside om slægtsforskning ledte ham på sporet af den familie, han aldrig havde haft.
- Jeg ligner ham så meget, at det nærmest er komisk. Selv hans måde at være på. Jeg kunne se mig selv i ham, og det føltes som om, han havde det på samme måde, fortæller Hans Geisler efter mødet med sin far. Foto © : Ole Petersen / KNR
30. december 2023 08:33

For Hans Geisler i Sisimiut har 2023 været et ret vildt år.

Efter at have levet det meste af sit 65-årige liv som juridisk faderløs, blev han i år genforenet med familiemedlemmer, som han slet ikke vidste eksisterede.

Hans Geisler havde taget en DNA-test og sendt den ind til onlineplatformen MyHeritage, hvor man kan lave slægtsforskning, stamtræer og søge i historiske optegnelser.

Og gennem siden stødte han på en dansk kvinde, som viste sig at være hans kusine, og som han skrev til.

- Så svarede hun mig, at jeg lignende hendes onkel meget. Det var det fantastiske. På den måde fandt jeg ud af, at min far stadig lever og er rask og 84 år gammel i dag, fortæller Hans Geisler. 

Og det gjorde ham kun endnu mere spændt. Hans Geisler havde nemlig allerede planer om at tage til Danmark i slutningen af november sammen med sin kone.

Foto © : Privatfoto

I samarbejde med hans nye kusine fik han aftalt et møde i København med sin far, der i dag bor i Sverige.

- Vi mødtes 2. december. Det var rigtig dejligt. Jeg ligner ham så meget, at det nærmest er komisk. Selv hans måde at være på. Jeg kunne se mig selv i ham, og det føltes som om, han havde det på samme måde.

Har skabt glæde hos mange

Mødet med faderen har ikke kun skabt glæde for Hans Geisler. For historien om den juridisk faderløse, der nu har fundet sin far, har også vakt mange følelser hos andre.

- Jeg er blevet lykønsket af en masse folk, som jeg ikke rigtig kender. Det er en rigtig dejlig følelse for mig, at det også er en glæde for dem, siger han. 

Og som om det ikke var nok, så lykkes det faktisk også Hans Geislers kone at finde sin far, efter at hun havde taget en DNA-test. Derved er familien blevet udvidet på begge sider, fortæller han.

- Min kone har fået en søskende, og jeg har også fået to.

Således har 2023 i den grad været et mindeværdigt år for Hans Geisler og hans familie.

- Alle de ting, som jeg bar rundt på, og som gjorde ondt, de er forsvundet. Det var en ubeskrivelig glædelig jul, fortæller han og fortsætter glad.

- Jeg ønsker jer er rigtig godt nytår og et lykkeligt 2024!