Familieudvalget afventer kommunen om Tasiilaq-sag

Der er bred enighed om, at der skal gøres alt, hvad der er muligt for at hjælpe socialt udsatte børn i Tasiilaq og andre steder i landet, men de konkrete løsninger lader vente på sig. Inatsisartuts udvalg på området afventer kommunen.

Inatsisartuts Familie- og Sundhedsudvalg vil ikke udtale sig om Tasiilaq-sagen, før de har haft et møde med Kommuneqarfik Sermersooq.

Udvalget holdt møde tirsdag, hvor medlemmerne talte om DR-dokumentaren "Byen hvor børn forsvinder". Dokumentaren har skabt en del debat på de sociale medier og blandt politikere.

For de omfattende sociale problemer i Tasiilaq er endnu en gang kommet på dagsordenen. Ifølge dokumentaren udsættes hvert tredje barn i Tasiilaq for seksuelt misbrug, og hvert andet barn har en socialsag hos kommunen.

LÆS OGSÅ Børnene betaler for manglende politisk vilje til samarbejde

Blandt andet har IA´s folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen og borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup (IA), kommenteret sagen. Viceborgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Randi Vestergaard Evaldsen, har tidligere sagt, at kommunen ikke kan klare opgaven selv.  

LÆS OGSÅ Hjælp fra Danmark giver ingen mening

Forud for mødet tirsdag havde udvalget oplyst, at de efterfølgende ville komme med en udtalelse. Det har de dog lavet om på nu.

Udvalgets formand Laura Táunâjik fra Siumut fortæller, at medlemmerne gerne vil vide, hvad kommunen konkret har brug for af midler, før de kommer med et udspil. Udvalget har taget kontakt til kommunen for at aftale et møde i den nærmeste fremtid, fortæller formanden.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt