Familieudvalget afventer kommunen om Tasiilaq-sag

Der er bred enighed om, at der skal gøres alt, hvad der er muligt for at hjælpe socialt udsatte børn i Tasiilaq og andre steder i landet, men de konkrete løsninger lader vente på sig. Inatsisartuts udvalg på området afventer kommunen.
Skrevet af Merete Lindstrøm
09. maj 2019 06:12

Inatsisartuts Familie- og Sundhedsudvalg vil ikke udtale sig om Tasiilaq-sagen, før de har haft et møde med Kommuneqarfik Sermersooq.

Udvalget holdt møde tirsdag, hvor medlemmerne talte om DR-dokumentaren "Byen hvor børn forsvinder". Dokumentaren har skabt en del debat på de sociale medier og blandt politikere.

For de omfattende sociale problemer i Tasiilaq er endnu en gang kommet på dagsordenen. Ifølge dokumentaren udsættes hvert tredje barn i Tasiilaq for seksuelt misbrug, og hvert andet barn har en socialsag hos kommunen.

LÆS OGSÅ Børnene betaler for manglende politisk vilje til samarbejde

Blandt andet har IA´s folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen og borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup (IA), kommenteret sagen. Viceborgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Randi Vestergaard Evaldsen, har tidligere sagt, at kommunen ikke kan klare opgaven selv.  

LÆS OGSÅ Hjælp fra Danmark giver ingen mening

Forud for mødet tirsdag havde udvalget oplyst, at de efterfølgende ville komme med en udtalelse. Det har de dog lavet om på nu.

Udvalgets formand Laura Táunâjik fra Siumut fortæller, at medlemmerne gerne vil vide, hvad kommunen konkret har brug for af midler, før de kommer med et udspil. Udvalget har taget kontakt til kommunen for at aftale et møde i den nærmeste fremtid, fortæller formanden.