VIDEO Følsomme film skal få studerende til at fuldføre

”Fald til - i stedet for at falde fra”. Sådan lyder overskriften på en ny kampagne, som skal få grønlandske studerende i Danmark til at gennemføre deres uddannelser.

Bag kampagnen står Det Grønlandske Hus i København og filmselskabet Ánorâk Film, der med støtte fra selvstyret har produceret tre små kortfilm, som beskriver grønlandske studerendes oplevelser omkring at flytte til Danmark og starte på en videregående uddannelse.

Filmene er baseret på følelser. Det er nemlig frem for alt følelser som bl.a. kulturchok, ensomhed og afsavn, der får for mange grønlandske studerende til at afslutte en uddannelse i Danmark, længe før den er i hus.

Læs også Grønlandske huse i Danmark frygter massive frafald

Voldsom omvæltning

Det fortæller Emile Hertling Péronard, producer af filmene, og som for år siden selv tog turen fra Nuuk til København for at gennemføre en universitetsuddannelse.  

- Det her med at tro, at man kommer til at glide lige ind i et socialt mønster, og at man kan klare sig lige så godt på universitetet, som man gjorde på GU og alt er lige så nemt.

- Jeg havde brug for, at der var nogen, der fortalte mig, at sådan bliver det ikke. Du kommer til at møde de her problemer, du kommer til at stille spørgsmål ved din egen identitet, dit sprog, dit kulturelle netværk, hvem du der. Og det kan være en meget voldsom proces, siger Emile Hertling Péronard til KNR.

Filmene bliver sendt på alle gymnasier og Piareersarfiit-forløb i Grønland samt på KNR TV fra torsdag.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt