Færre forsinkelser på post: Air Greenland anskaffer ekstra fly til reserve

Air Greenland har i år haft ugelange forsinkelser på post og pakker. Derfor får de snart et nyt fragtsystem og et nyt fly til reserve.
Sådan et Dash-8 fly anskaffer Air Greenland sig for at øge kapaciteten i deres flyflåde. Foto © : KNR
14. oktober 2022 07:09

Fire ugelange forsinkelser på bare fem måneder.

Sådan er situationen hos Tusass, der er leverandør af post og logistik til hele Grønland. Sidste uge meddelte selskabet, at mere end tre tons post var forsinket i mere end tre uger.

- Det som er den primære forsinkelse, vi har oplevet, det er på flytransporten. Og det er simpelthen fordi Air Greenland ikke har haft den fornødne kapacitet, siger Lars Borris Pedersen, direktør for digital handel og logistik i Tusass.

- Gennem de seneste seks måneder har vi rykket mange gange for at få svar, som kan videreformidles til vores kunder - og det har været i alle landets dele, skriver Tusass i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Posten i Nordgrønland kan ikke nå frem: Marie kan ikke betale sine regninger til tiden

Og noget tyder på, at det har virket.

Tusass og Air Greenland er hvert fald gået i dialog om, hvordan de kan forbedre de mange udfordringer med luftposten.

Et nyt fly, et nyt fragtsystem og bedre kommunikation udadtil. Det er de tre ting, som Air Greenland i den kommende tid vil forsøge sig med for at nedbringe de mange forsinkelser på post, pakker og passagerer.

Det virker derfor til, at der er ved at komme luft under vingerne ved Air Greenland.

Et ekstra fly i hjørnet af hangaren

- Vi har fået godkendelse til at anskaffe et ekstra fly til indenrigs. På den måde har vi en mere stabil og robust kapacitet i vores flyflåde, siger Henrik Søe, der er kommerciel direktør for Air Greenland.

Helt præcist anskaffer Air Greenland et Dash-8 fly, som de anvender til både fragt og passagerer. For udfordringerne med gentagne forsinkelser går ikke kun udover Tusass og deres kunder.

- Det er også et problem for vores passagerer. Så derfor anskaffer vi simpelthen et fly, vi kan transportere både fragt og passagerer i, ligesom vi gør med de andre fly.

Som udgangspunkt bliver flyet stillet i hjørnet af hangaren. Ifølge Henrik Søe vil det kun blive taget frem, hvis et af Air Greenlands andre fly ikke kan flyve på grund af tekniske problemer.

Nyt fragtsystem og bedre kommunikation

Derudover er Air Greenland også ved at implementere et nyt fragtsystem, som de forventer er færdigt i første halvdel af 2023.

- Med fragtsystemet vil vi være meget bedre til at se, hvor pakker og posten er henne. Og det er en af de udfordringer, vi har som leverandør til Tusass. Vi har ikke et system, der er godt nok til at fortælle os, hvor posten er henne, og om den er kommet fra A til B, fortæller Lars Søe.

LÆS OGSÅ Fragtfly skal flyve breve og pakker til Grønland under coronakrisen

Han fortæller også, at Air Greenland arbejder på at forbedre kommunikationen. For god kommunikation er vejen til gode relationer.

- Vi kan blive meget bedre til at kommunikere med Tussas. Vi arbejder på, hvordan vi sammen med Tusass skal kommunikere for at sikre, at Tusass er klædt bedst muligt på til at opdatere deres kunder om, hvad der sker, fortsætter han.