Den diplomatiske krise mellem Færøerne og Thorshavn er angiveligt neddroslet efter et møde mellem repræsentanter fra begge lande.Foto: Erik Cleves Kristensen/Flickr

Færøerne og Kina har holdt forsoningsmøde

Færøernes repræsentation i Danmark har holdt et møde med repræsentanter fra den kinesiske ambassade i København efter en omstridt sag om en tilbageholdt lydfil.

- Vores ambassadør i København har haft et møde og besøgt den kinesiske ambassade og snakket om det, der skete. Begge parter er meget kede af det, som er sket, og vi håber, at det ikke gentager sig, siger lagmand Bárour Nielsen til DR Nyheder.

Det er et lydklip, der er omfattet af et fogedforbud og derfor ikke offentliggjort, som har startet et større politisk slagsmål i Danmark og verden om Kinas udenrigspolitiske ageren.

LÆS OGSÅ Kinas ambassadør afviser trussel mod Færøerne

Lydklippet er ifølge Berlingske og DR en samtale mellem den færøske miljø- og erhvervsminister Helgi Abrahamsen og departementschef Herálvur Joensen.

Her orinterer departementschefen erhvervsministeren om et møde mellem Landsstyret og den kinesiske ambassadør i Danmark, Feng Tie.

Departementschefen har forstået samtalen således, at hvis det færøske teleselskab, Færoya Tele, ikke vælger kinesiske Huawei som 5G-leverandør, kan Færøerne glemme at få en handelsaftale med Kina.

LÆS OGSÅ Udenrigsministeriet afviser dansk pres på Færøerne i Huawei-sag

- Jeg forstod det sådan, at da den kinesiske ambassadør opsummerede, så havde han sagt, at hvis det ikke bliver det her, så bliver der heller ingen handelsaftale, lyder det ifølge Berlingske fra departementschefen.

Det har skabt voldsom debat i Danmark og vakt genlyd flere steder i verden. Men lagmanden har ikke indtryk af, at det har gjort skade.

- Jeg har ikke fået indtryk af, at det har gjort skade. Men jeg er ked af sagen, og jeg håber, at det ikke gentager sig, siger Bárour Nielsen til DR.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt