Fængselsbyggeri kan give masser af håndværkerjob

Fængselsbyggeriet i Nuuk forventes at skabe op mod 44 nye håndværkerjob, oplyser tre firmaer bag byggearbejdet.
27. maj 2015 05:13

Der kan betyde 44 nye arbejdspladser, når byggeriet af fængslet i Nuuk snart begynder.

Det oplyser de grønlandske entreprenørere, der netop har fået tildelt arbejdsopgaverne i forbindelse med byggeriet af det 347 millioner kroner dyre fængsel.

Det har taget sin tid - Helt tilbage i 2010 vedtog Folketinget, at Nuuk skulle have et fængsel. Nu skriver vi som bekendt 2015 på kalenderen, og der er stadig intet fængsel ved lufthavnen nord for Nuuk.  

Læs også Grønlands første fængsel skal have 3 afdelinger

Men nu sker der altså endelig noget. Entreprenørerne er fundet, skriver byggeriets dagblad, Licitation. Det bliver Permagreen, HJ-Tek og Arssarnerit A/S, der skal stå for henholdvis bygge-, VVS-, og el-entrepriserne.

Og det er en god nyhed for de grønlandske håndværkere. Det kan betyde, at der i gennemsnit vil blive skabt 44 nye arbejdspladser over to år, oplyser virksomhederne.

Permagreen A/S regner med at have 30 til 35 jord- og betonarbejdere og tømrere ansat på projektet i gennemsnit over to år. VVS-firmaet HJ-Tek A/S regner med at have 3 mænd i gennemsnit i hele byggeperioden. Arssarnerit A/S anslår, at man vil have 4 til 6 el-installatører i 2016 og 2017.

Læs også Konkurrence om hvordan fængslet i Nuuk skal se ud

Tallene forudsætter dog, at byggeaktiviteten er uændret de næste par år, oplyser virksomhederne.

Entreprenørerne understreger også, at det endnu ikke ligger 100% fast, at de får tildelt entrepriserne. De skal først igennem en uges ventetid, hvor andre virksomheder kan komme med indsigelser. Desuden mangler Folketingets finansudvalg at fastlægge en bevilling, oplyser Permagreens direktør, Preben Kold.

Byggeriet går i gang, når indsigelsesperioden er overstået efter denne uge, og kontrakterne endelig er skrevet under. Fængslet forventes at kunne tages i brug primo 2018 og kommer til at huse 76 indsatte.