BILLEDER Fåreholder nedlægger hestespisende isbjørn

Malik Frederiksen fra fåreholderstedet Saputit ved Tasiusaq tæt på Nanortalik har været nødt til at skyde en isbjørn, efter at den havde ædt en af hans ni heste.
18. februar 2016 13:06

I første omgang havde fåreholderen skræmt isbjørnen væk, da den var kommet for tæt på Malik Frederiksens fåreholdersted. Men efterfølgende gik den til angreb på hans hest og åd den. Derfor valgte han at skyde isbjørnen i går, onsdag.

- Vi synes ikke, det er trygt, hvis vi bare jagede isbjørnen væk. Hvis den kommer tilbage senere er det farligt for børn, mennesker og andre dyr. Min nabo og jeg bestemte os så for, at vi var nødt til at dræbe isbjørnen, siger Malik Frederiksen til KNR.

Der er efterhånden mange isbjørne, der vandrer rundt omkring fåreholderstederne i Sydgrønland, og ofte kan de skræmme dem væk med deres snescootere. Men det kunne de altså ikke denne gang.

- Det er anden gang, det sker. Første gang blev forrådet spist, som var lagt til side til vinteren. Det var derfor, vi blev nødt til at dræbe isbjørnen, siger Malik Frederiksen.

Isbjørnen blev skudt omkring 500 meter fra hans fåreholdersted.

Efterfølgende har Malik Frederiksen fået godkendt nedskydningen af Departementet for Fangst. Godkendelsen fik han, fordi der var tale om nødværge, oplyser kontorchef Amalie Jessen til KNR.

Foto © : Malik Frederiksen

Malik Frederiksen og søn med den isbjørn, som åd en af hans ni heste.