Kommuneqarfik Sermersooq: Evaluering af containerboliger til hjemløse på vej

De midlertidige containerboliger til hjemløse skal evalueres, og så skal måden, man arbejder med hjemløse på ændres. Det mener formanden for Udvalget for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv i Kommuneqarfik Sermersooq.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Jaaku Lyberth
14. januar 2019 10:19

Hjemløse i Nuuk, der har et arbejde, kan midlertidigt få tilbudt tag over hovedet i en række containere, der er ejet af kommunen. Men to år efter tilbuddet begyndte er kun halvdelen beboet.

Sociolog og forsker i hjemløshed ved Ilisimatusarfik, Steven Arnfjord, mener, at kommunen bør evaluere tilbuddet.

Og evalueringen er på vej, fortæller formanden for Udvalget for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen.

Udvalgsformanden siger at udvalget tænker på at evaluere og ændre arbejdet med hjemløse situationen, samt brug af containerne som midlertidige boliger.

LÆS OGSÅ Kommunen bør evaluere containerboliger til hjemløse

I en mail til KNR skriver direktøren for forvaltningen for velfærd og arbejdsmarked, Isak Nielsen Kleist, at det er utilfredsstillende, at halvdelen af containerne står tomme. Derfor skal kravene til tilbuddet evalueres i samarbejde med politikerne. Blandt andet er et af kravene, at de hjemløse skal have et arbejde for at få en af de midlertidige boliger.

Charlotte Ludvigsen oplyser, at hun vil fremlægge evalueringen af containertilbuddet til hjemløse på et udvalgsmøde den 5. februar.

Samtidig ønsker udvalgsformanden at udvikle den måde man arbejder med hjemløse på i et forsøg på, at få flere ud af hjemløshed.

LÆS OGSÅ Halvdelen af Nuuks containerboliger til hjemløse står tomme

- Når vi modtager en hjemløs skal vedkommende oplæres i, hvordan man styrer sin økonomi, hvordan man skal afvikle sin gæld, og hvordan man skal styre regninger, og hvilke betingelser der er, når man har et arbejde. De skal vejledes og hjælpes og de skal støttes, der hvor de har behov for det - 100 procent og ikke kun delvist, siger Charlotte Ludvigsen.

Ifølge udvalgsformanden er der omkring 75 hjemløse, der benytter sig af herberger i Nuuk, mens 350 hjemløse bor ved venner, bekendte eller familie i hovedstaden.