Døgnrapport: Et skib er sunket ud for Nanortalik

Natten til i torsdag har politiet været på en bjærgningsopgave, for at redde besætningen om bord på et forlist skib, fortæller Grønlands Politi.
Efter et skibsforlig i nat kan folk i Nanortalik muligvis se redningsflåder i vandoverfladen, men de skal ikke være bekymrede, fortæller Grønlands Politi. Foto © : KNR / Malik Brøns
19. september 2024 09:15

Opdateret klokken 9.30 med nye oplysninger fra Grønlands Politi. 

Midt på natten - omkring klokken 03 - modtog politiet en anmeldelse om et skib, der var sejlet på et skær, fortæller vagtchef Bent Johnsen.

- Der er ikke nogen omkomene  eller tilskadekomne, alle er reddet fra båden. Men på baggrund af bådens størrelse har man ikke kunnet få den af, så nu er den sunket, siger Bent Johnsen.

Derfor vil folk i Nanortalik også kunne se redningsflåder, der er kommet op til overfladen, men der er ingen, der er i fare, understreger vagtchefen.

- Man skal altså ikke blive bekymret. Både politiets båd og brandvæsnet er på stedet, siger Bent Johnsen. 

Politiet fortæller torsdag formiddag, at skibet sank klokken 07.05 og det formodes, at der er mellem 15.000 og 20.000 liter dieselolie i tankene på skibet og 100 liter motorolie. 

Derfor har politiet og brandvæsnet lagt en flydespærre ud omkring skibet, og arbejder sammen om den mulige forurening, det giver, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Brand i Aasiaat

Omkring samme tid som anmeldelsen om  skibsforliset, modtog politiet en anmeldelse om brand på elværket i Aasiaat.

Det skrev politiet på Facebook tidligt torsdag morgen.

- Det er en generator, der brød i brand, oplyser vagtchefen.

Branden betød, at byen var uden strøm i godt en time, men klokken 04.15 var strømmen igen tilbage i byen, fremgår det af facebookopslaget.