Men Siumut har mødt massiv kritik for at stable landsmødet på benene. Frem til den 31. januar må man nemlig ikke deltage i et arrangement, der kræver tilmelding, hvis man skal krydse en kommunegrænseFoto: KNR / Malik Brøns

Erik Jensen: Siumuts landsmøde er udskudt på ubestemt tid

Siumuts landsmøde i Ilulissat til september er udskudt på ubestemt tid. 

Der bliver alligevel ikke noget formandsvalg i Siumut til september. Og der bliver heller ikke noget landsmøde. Det er udsat på ubestemt tid.

Det bekræfter Erik Jensen, der er lokalformand i Sisimiut og kandidat til formandsvalget overfor KNR.

- Vi fik at vide i går af Siumuts hovedbestyrelse, at landsmødet er udsat på ubestemt tid, siger han.

Regler for forsamlinger

 

Ind til 31. januar 2021 må der maksimalt være 100 mennesker samlet indenfor. Udenfor er 250 mennesker det højeste antal, der må være samlet.

 

Man må ikke rejse fra kommune til kommune. Ifølge den nye bekendtgørelse fra Selvstyret om midlertidige restriktioner vedrørende forsamlinger står der i paragraf 2:

 

"Ved arrangementer og begivenheder, som kræver tilmelding, skal arrangøren sikre, at personer fra andre kommuner ikke kan tilmelde sig."

Hvorfor mødet udsættes, vil Erik Jensen ikke sige - han henviser i stedet til Siumuts hovedbestyrelse.

 

LÆS OGSÅ Kielsen forsvarer sig mod kras kritik over coronaregler: Jeg bliver siddende!

- Det er selvfølgelig ærgerligt, når man har forberedt sig til som formandskandidat. Jeg respekterer beslutningen, og der er ikke så meget at gøre. Men jeg vil fortsætte mit arbejde for at blive formand for partiet, siger han.  

Coronakrise

- Vi tager det til efterretning, og det er en forståelig beslutning på grund af COVID-19s indflydelse i udlandet og her i landet.

Siumuts landsmøde skulle have været holdt i Ilulissat 4.-6. september.

68 medlemmer af partiet skulle have deltaget, og et formandsvalg skulle der også have været. 

LÆS OGSÅ Kim Kielsen søger ly under Grundloven i forsvar for Siumuts landsmøde

Men Siumut har mødt massiv kritik for at stable landsmødet på benene. Frem til den 31. januar må man nemlig ikke deltage i et arrangement, der kræver tilmelding, hvis man skal krydse en kommunegrænse.

Medmindre man er politiker – så må man nemlig gerne. Det er der bare ikke andre, der må. Derfor har organisationer og foreninger som for eksempel kulturhuset Katuaq, Forfatterforeningen, SIK og GE kritiseret Naalakkersuisut med store bogstaver i flere uger.

Naleraq aflyste i sidste uge

I sidste uge meldte en samlet opposition sig i koret: Inuit Ataqatigiit, Atassut, Samarbejdspartiet og Partii Naleraq erklærede i et åbent brev til Naalakkersuisut, at coronareglerne i er rodede og ikke hænger sammen.

Fredag meldte Partii Naleraq klart ud, at deres landsmøde i efteråret bliver udskudt. 

- Vi skal ikke blande os i, hvad andre partier gør. Men hvis vi ønsker redelighed og lovlydighed, skal vi politikere være ansvarlige og udvise lederskab, sagde formand Hans Enoksen til KNR.

Faktisk er det anden gang, at Siumut udskyder landsmødet.

LÆS OGSÅ Siumuts landsmøde bliver udskudt og ikke digitalt

Landsmødet skulle oprindeligt have været holdt fra 8. til 10. juli, men partiets hovedbestyrelse besluttede i maj, at mødet skulle være digitalt og kun vare en enkelt dag. 

Diskussioner om partiets fremtid skulle der heller ikke være. Men den plan blev droppet efter kritik fra lokale afdelinger, og de nye datoer - 4.-6. september - blev skrevet i kalenderen.

Hvornår landsmødet skal holdes, er der ingen der ved endnu. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt