Erfaringsudveksling på undervisning

I disse dage har naalakkersuisoq for undervisning Palle Christiansen besøg af sin danske kollega Christine Antorini. Sammen har de besøgt undervisningsinstitutioner i Nuuk-området, og den danske undervisningsminister drager hjem fra Grønland med nye ideer til samarbejdet mellem Danmark og Grønland.
Skrevet af Peter Troelsen
03. august 2012 12:47

Et af formålene med Antorinis besøg her i landet er at udveksle erfaringer med sin grønlandske kollega. Det gælder både på området for dagtilbud og for både grund- og ungdomsuddannelser.

-Vi har en mangeårig fælles uddannelsestradition, og den skal vi holde fast i. Jeg er meget glad for den introduktion, jeg har fået af min grønlandske kollega. Det er meget opløftende at se, hvor mange grønlandske unge, der starter på en ungdomsuddannelse. På den måde får man lagt grundlaget for en fortsat udvikling af det grønlandske samfund, fortæller Christine Antorini.

Også hos Palle Christiansen er der store smil og tilfredshed med besøget fra Danmark. Han ser gode muligheder for at profitere af et tæt samarbejde med uddannelsessektoren i Danmark.

-Jeg har haft mulighed for at fremlægge den strategi, vi har for uddannelse her i landet og mødt stor forståelse fra min danske kollega. Et land som Grønland har brug for at sende mange af vores unge mennesker til Danmark for at videreuddanne sig, så vi her i landet kan nå op på et højere uddannelsesniveau. Desuden har det været meget spændende at høre om den nye nordiske skole, som den danske regering arbejder hen imod, siger Palle Christiansen.

Med sig hjem i kufferten har den danske undervisningsminister Christine Antorini en del erfaringer og nogle gode ideer, som den danske regering skal arbejde videre med, og også Palle Christiansen har fået nye ideer, som måske allerede kan blive luftet på efterårssamlingen.

-Vi skal arbejde videre med vores fælles satsning på leg log læring. Det er den foretrukne måde for børn at starte deres forløb i uddannelsessystemet. På den måde får de en god start på deres vej til en god uddannelse, som de kan gøre gavn med i samfundet efter endt uddannelse. Det er også den vej vi har valgt at gå i Danmark, fastslår Christine Antorini, der tager sydover igen lørdag.