Aleqa Hammond Der mangler midler til retsvæsenet i dansk finanslov

Folketingsmedlem Aleqa Hammond er glad for, at der er afsat penge til oplysning om Grønland i den danske regerings finanslovsforslag. Men hun savner midler til justitsområdet.
Foto © : Maasi Pedersen/KNR
Skrevet af Jaaku Lyberth
05. september 2018 14:38

Nunatta Qitornai-politikeren mener, at regeringen burde have afsat penge til at løfte justitsområdet her i landet.

-  Det danske retsvæsen ønsker, at det grønlandske retsvæsen skal være lige så godt som det danske, men det kan man ikke se i finanslovsforslaget, og det ser ikke realistisk ud, siger Hammond.

Knap hver fjerde af landets bygder mangler i dag en kommunefoged. Aleqa Hammond havde gerne set, at regeringen havde forsøgt at løse det problem ved at afsætte midler i sin finanslov.

- 14 bygder har ingen kommunefogeder, og selvom styrkelse af borgernes retssikkerhed indgår i regeringens planer, så er der ingen større tiltag for at afhjælpe problemet.

Derudover nævner hun kurser til bisiddere og kurser til kommende ansatte i den nye anstalt i Nuuk som to områder, som hun savner penge til i finansloven.

- I regeringens forslag til en finanslov for 2019 er der afsat 15 millioner kroner, der er øremærket til at sikre mere viden om Rigsfællesskabet i Danmark. Derudover er der afsat penge til at styrke indsatsen for juridisk faderløse.