Lokalformand modsiger Kim Kielsen

Det er ikke et problem, at Enok Sandgreen nægter at være en del af Siumuts gruppe i kommunalbestyrelsen i den kommende Qaasuitsoq Syd kommune samtidig med, at han fortsætter i partiet.
Foto © : Jakob Ludvigsen
21. april 2017 07:32

Sådan lyder det fra formanden for Siumuts fællesbestyrelse i nordkommunen, som dermed går imod Kim Kielsen.

- Der er ingen grund til at ekskludere ham, og jeg tror ikke, at der er planer om det, siger Jakob Ludvigsen.

Udmeldingen kommer nemlig efter, at formanden for Siumut forleden slog fast, at enten er man medlem af Siumut ellers er man ikke.

LÆS OGSÅ Man kan ikke være delvis medlem af Siumut

Sandgreen har ikke brudt reglerne

Jakob Ludvigsen er dog uenig med Kim Kielsen om, hvorvidt Enok Sandgreen kan sidde udenfor Siumuts-gruppe i kommunalbestyrelsen samtidig med, at han er medlem af partiet.

- Jeg mener, at Kim Kielsen selv må tage ansvar for, hvad han siger, men jeg mener dog, at han snakker tomt. Enok Sandgreen er fuldt ud medlem af Siumut, og han har ikke overtrådt Siumuts regler, siger formanden for partiets fællesbestyrelse i nord.

LÆS OGSÅ Mindretal i Qaasuitsup Syd føler sig overlistet

Siumut-gruppe ikke i tvivl

Anderledes lyder det fra den kommende viceborgmester for Qaasuitsop syd. Otto Jeremiassen fortæller til KNR, at Siumut-gruppen har prøvet at række hånden ud til de to siumutter, som har valgt stå udenfor aftalen med Inuit Ataqatigiit.

Derfor er han heller ikke i tvivl om, at det bør få konsekvenser for Enok Sandgreen og Nikolaj Jeremiassen, hvis de stadigvæk ikke vil være en del af gruppen.

- Jeg synes personligt, at de to ikke kan være medlem af Siumut i denne situation, hvor de er i opposition til deres eget parti, siger Otto Jeremiassen.

LÆS OGSÅ Sandgreen var ikke inviteret

Formanden for Naalakkersuisut har i dag ikke ville udtale sig om, hvorvidt de to siumutter kan fortsætte i partiet.