Kielsen: Man kan ikke være delvis medlem af Siumut

Kan man være delvis medlem af Siumut? Det mener Enok Sandgreen og Nikolaj Jeremiassen, som har meddelt, at de fortsat er medlem i partiet Siumut. Men det mener partiets formand, Kim Kielsen, ikke.
Foto © : KNR
19. april 2017 16:18

Spørgsmålet blev aktuelt, efter det turbulente valg af formand for overgangsudvalget i Qaasutsoq Syd. Enok Sandgreen erklærede sig først selv som borgmester for den kommende kommune, men det blev altså ikke ham.

Det gjorde Enok Sandgreen og Nikolaj Jeremiassen stærkt utilfredse og de besluttede, at lave deres egen gruppe i kommunalbestyrelsen.

- Vi har ikke været med i underskrivelsen af samarbejdsaftalen, derfor føler vi ikke, at vi er med, men selvfølgelig fortsætter vi som medlemmer i Siumut, forklarer formanden for Siumut i Aasiaat, Enok Sandgreen.

LÆS OGSÅ Qaasuitsup kujasissortaani ikinnerussuteqartut terleqqunneqarsoripput

Sandgreen fortalte herefter, at han og Jeremiassen laver deres egen gruppe uden de andre Siumutter.

- Jeg har talt med formanden for partiet, mens tingene kører, og han har påpeget, at denne mulighed findes, siger Sandgreen.

LÆS OGSÅ Enok Sandgreen borgmesterinngussaaq

LÆS OGSÅ Ane Hansen borgmesterinngortussanngortoq

En udlægning, som Kielsen dog langt fra erklærer sig enig i.

Siumuts formand Kim Kielsen bekræfter i Qanooroq tirsdag at have talt med Enok Sandgreen, men gør opmærksom på, at hvis Enok Sandgreen skal være medlem i Siumut, så skal han altså være fuldgyldigt medlem. 

LÆS OGSÅ Atassut Qaasuitsoq Kujallermi salloqittarneqartutut misigisimavoq

LÆS OGSÅ Siumup gruppia ilisimatinneqarsimanngitsoq

- Man kan ikke delvis være Siumutter. Enten er man medlem i Siumut ellers er man ikke, siger formanden for Siumut
Kim Kielsen i KNR´s Qanorooq tirsdag.