Siumut-gruppe var ikke orienteret

Enok Sandgreen tog ikke resten af Siumut-gruppen med på råd, da han i fredags udråbte sig selv til borgmester af den kommende Qaasuitsup Syd kommune.

Otto Jeremiassen fortæller i dag til KNR, at de blev meget overrasket over aftalen mellem Siumut og Atassut, som blev offentliggjort fredag.

- Vi blev ved med at skrive til forhandlerne, at vi i det mindste gerne vil se den aftale, de var blevet enige om. Fordi hele gruppen burde være enig, før den blev underskrevet, siger Otto Jeremiassen om den aftale, som Enok Sandgreen og Nikolaj Jeremiassen havde forhandlet på plads med Atassut.

LÆS OGSÅ Enok Sandgreen bliver borgmester

Prøvede at kontakte Enok Sandgreen

En aftale som ifølge Otto Jeremiassen kom meget bag på resten af Siumut-gruppen.

- Vi, de fem folkevalgte fra Siumut, begyndte lige med det samme at skrive og ringe til forhandlerne, siger han til KNR.

Da det ikke lykkedes, valgte de fem kommende medlemmer af kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Syd - altså Kristian Broberg, Timooq Mølgaard, Kristian Jeremiassen, Jess Svane og altså også Otto Jeremiassen - at genoptage forhandlingerne med IA.

- Vi blev end ikke orienteret om, hvad aftalen Indebærer. Så vi fem henvendte os til Inuit Ataqatigiit om aftenen, da vi ikke fik svar, siger Otto Jeremiassen.

LÆS OGSÅ Ane Hansen snupper borgmesterpost efter kaotisk forløb

Har brug for solidt flertal

Den fem mand store Siumut-gruppe var ikke overbevist om, at aftalen med Atassuts Naja Petersen var holdbar i længden.

De så gerne, at den kommende borgmester skulle have større opbakning fra kommunalbestyrelsen, end tilfældet var med aftalen mellem Enok Sandgreen og Naja Petersen, som kun gav borgmesteren ét mandats flertal.

- Vi kunne ikke se, at den fremgangsmåde ville være holdbar. Så vi blev enige om, at vi skulle henvende os til Inuit Ataqatigiit, da vi mente, at de nye og store opgave, der venter, bedst kan udføres med et solidt flertal, siger Otto Jeremiassen.

KNR har uden held prøvet at få en kommentar om forløbet fra både Enok Sandgreen og Nikolaj Jeremiassen.

LÆS OGSÅ Posterne er fordelt i Qaasuitsup Syd

 

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt