En mand er gået gennem isen og er død

En mand er søndag formiddag blevet fundet druknet i Uummannaq, efter han er gået gennem isen i en sø.
Uummannaq, 3. februar 2006
En mand er gået gennem isen på en sø i Uummannaq. Foto © : Nick Johanson
16. oktober 2023 12:00

Opdateret med oplysninger fra Grønlands Politi klokken 15:10. 

Søndag fandt politiet et lig i en sø i byen Uummannaq. Der er tale om en mand, som er druknet, efter han er gået igennem isen, oplyser vagtchef ved Grønlands Politi Malik Olesen.

Anmeldelsen om drukneulykken fik politiet søndag omkring klokken ti, og ude på stedet fandt politiet liget af manden umiddelbart efter. De kunne se spor på isen og fandt et hul, hvor manden angiveligt er gået igennem isen, oplyser vagtchefen.

- I forbindelse med efterforskningen på stedet fandt man et lig, som er blevet bjerget, og i dag skal der laves et ligsyn, som skal gøre os klogere på, hvad der er sket, siger Malik Olesen.

Måske forbindelse til forsvinden

Anmeldelsen, som politiet fik, gik på en mand i 30'erne fra Uummannaq, som ikke er set siden fredag. Da politiet kom frem, fandt de et lig i søen, men om der er sammenhæng mellem den savnede mand og liget fra søen, ved politiet ikke endnu.

- Det er det, ligsynet i dag skal være med til at klarlægge. Det skal gøre os klogere på, hvad der er op og ned i sagen, og hvad den afdøde er død af, siger Malik Olesen.

Ellers er det sparsomt med oplysninger lige nu, fortæller vagtchefen. Han afventer det færdige ligsyn, før han kan sige mere.

Politiet opfordrer til, at man er meget påpasselig med at gå på søerne på denne årstid, fordi isen endnu ikke er stærk nok til at bære.

 

Her til eftermiddag klokken tre oplyser politiet, at der er en sammenhæng mellem den mand, der ikke er set siden fredag og liget fra søen.

- Manden, der fredag blev meldt savnet er en 29-årig fra Uummannaq, og det er den samme vi har fundet i søen. Ligsynet her til formiddag har slået fast, at der ikke er sket en kriminel handling, fortæller eftermiddagens vagtchef Gedion Quist.

Derfor har de pårørende nu fået udleveret liget, så de kan sige et sidste farvel. I mens undersøger politiet omstændighederne omkring episoden yderligere, men har ikke flere kommentarer.