Elever i folkeskolen skal lære at kode

Alle elever i landets fem kommuner skal lære at kode. Ifølge en lærer i Kommune Qeqertalik er det for at ’kunne følge med i den digitale udvikling, som verden går igennem’.
Eleverne i alle landets folkeskoler skal lærer at kode. Bag initiativet står Tusass. Foto © : Tusass
24. januar 2024 12:07

En computerskærm med endeløse linjer af bogstaver, tal og tegn i en bestemt rækkefølge, der gør, at noget bevæger sig på skærmen. 

Det er, hvad alle landets folkeskoleelever skal lærer at lave. Og siden 2020 har Tusass arbejdet for at implementere Coding Class, og det har været en ’store succes’.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Siden projektet startede, har Tusass fået samarbejder med alle fem kommuner og gennemført knap 90 Coding Class-forløb i hele landet.

Lærer skal lære, så de kan lære fra sig

Men nu skal stafetten om at lære eleverne at kode gives videre til skolerne selv, fremgår det i pressemeddelelsen.

Det sker gennem et pilotprojekt mellem Kommune Qeqertalik og Tusass. Her skal lokale lærere lære, hvordan de skal undervise i den kreative kodning.

Monica Lundblad fra skolen i Qeqertarsuaq er den første lærer i landet, der har gennemført læringsforløbet.

- Som folkeskolelærer er det en givende evne at kunne undervise folkeskoleelever i Coding Class. Der er nu materiale til at kunne undervise i Coding Class, og det giver eleverne en mulighed for at komme ind i en ubegrænset kreativ verden, siger hun.

- Hvis vi skal kunne følge med i den hurtige digitale udvikling, som verden går igennem, er vi nødt til at åbne for, at vores børn kan være med og blive oplært i det, mener hun.

Ros fra læremesteren

Monica Lundblad får ros fra Nivi Thomassen Olsen, der er læringskonsulent i Coding Class fra Tusass.

- Monica Lundblad har omfavnet Coding Class med entusiasme. Hendes engagement er en drivkraft for innovation, og det beviser, at lærere som hende er nøglen til at forme en fremtid, hvor teknologi og læring går hånd i hånd, siger hun.

Med Monica Lundblad som Coding Class-underviser overdrager Tusass ansvaret for at lære eleverne kodning til skolen selv.