Ekstrabevilling til Tasiilaq

Nu sikrer Naalakkersuisut at der igangsættes initiativer, som skal gøre noget ved de foruroligende forhold for børn og unge i Tasiilaq.
Tasiilami suliat 520-t naammassineqanngitsut nakkutilliinermi siorna paasineqarput. Foto © : Google Street View
Skrevet af Karsten Sommer
08. juli 2016 11:05

Familiedepartementet var tidligere i år på tilsyn i Tasiilaq. Her konstaterede departementet, at der var 520 aktive sager på børne- og ungeområdet, som ikke var færdigbehandlet. 

Og kommunens borgmester, Asii Chemnitz Narup, erkendte dengang at kommunens indsats ikke havde været tilstrækkelig.

Derfor afsætter Naalakkersuisut nu en ekstra bevilling på 2,5 mio. kr. i 2016 med henblik på oprettelse af et familiebehandlingscenter i Tasiilaq. 

Konkret skal bevillingen anvendes til hurtigt at få afklaret, om nogle af de nuværende bygninger i Tasiilaq, på relativ kort tid kan sættes i stand og anvendes til et midlertidigt familiebehandlingscenter. 

Endvidere skal midlerne anvendes til planlægning af opførsel af nye bygninger, som mere permanent kan bruges som familiebehandlingscenter og krisecenter i Tasiilaq. 

Naalakkersuisoq for familie, Martha Lund Olsen, er glad for den ekstra bevilling samt den konstruktive dialog Departementet har haft med Kommuneqarfik Sermersooq, om at få løst de problemstillinger, som påpeges i tilsynsrapporten.