Ekspert: Svend Hardenberg misbruger sin position

Ekspert slår fast, at det bestemt ikke er den normale fremgangsmåde, når Svend Hardenberg løber til en velvillig redaktør med sin historie, før der svares på aktindsigter.
25. september 2013 04:39

- Svend Hardenberg misbruger sin stillings mulighed for at kende til aktindsigter.

Denne meget kontante kritik kommer i dagens AG, der har talt med Danmarks fremmeste ekspert i offentlighed i forvaltningen, pressejurist Oluf Jørgensen.

Lige som Radioavisen, så havde AG nemlig også begæret aktindsigt i de forhold, der ligger bag Svend Hardenbergs exit fra Nukissiorfiit. Et exit der langt fra var lige så harmonisk, som Svend Hardenberg selv ønsker at fremstille.

Og lige som det undrede Radioavisen undrede det også AG, da de kunne læse Svend Hardenbergs stærkt farvede udlægning i en artikel bragt i Sermitsiaq.ag, før der kom svar på aktindsigterne.

Denne fremgangsmåde får i AG et par ord med på vejen fra Oluf Jørgensen

- Offentlighedslovens regler om aktindsigt har til formål at sikre offentligheden autentiske oplysninger om vigtige forhold. Det er meget usædvanligt, at en højt placeret embedsmand forsøger personligt at påvirke medieomtalen, mens en ansøgning om aktindsigt behandles, siger Oluf Jørgensen til AG.